Lukijoilta

Poliitikot eivät välitä maaseudusta

TS/Arto Takala<br />Kirjoittajan mukaan poliitikoilla riittää rahaa kaikenlaiseen turhaan puuhasteluun, mutta kun tulisi käyttää rahaa suomalaisen maaseudun hyväksi, rahat loppuvat juuri silloin.
TS/Arto Takala
Kirjoittajan mukaan poliitikoilla riittää rahaa kaikenlaiseen turhaan puuhasteluun, mutta kun tulisi käyttää rahaa suomalaisen maaseudun hyväksi, rahat loppuvat juuri silloin.

Haluan kiittää Seppo Kimasta (TS 30.6.) kirjoituksesta maaseudun puolesta. Olette yksi niistä harvoista, jotka yhä jaksavat kantaa huolta suomalaisesta maaseudusta.

Vaalien alla oli muun muassa kolmen suuren puolueen puheenjohtajien vaalitentti. Yksikään heistä ei puhunut maaseudun puolesta. Heille sen säilyminen ei kai ole niin tärkeätä, että siitä olisi vaaliteemaksi.

Vaikuttaa siltä, että suurin osa poliitikoista on hylännyt kokonaan maaseudun asiat. Heille tärkeintä on, että ruoka maksaa kaupassa mahdollisimman vähän. Heitä ei liikuta, saako ruuan tuottaja mitään hintaa tuotteistaan.

Kaikenlaiseen turhaan puuhasteluun kyllä riittää rahaa, mutta kun tulisi käyttää rahaa suomalaisen maaseudun hyväksi, rahat loppuvat juuri silloin.

On valmistauduttu ajamaan pienet viljelijät pois tiloiltaan, mutta ei ole mitään valmiutta ottaa heitä muuallekaan. Työmarkkinat eivät ole pystyneet sopeutumaan tiloilta vapautuvaan työvoimaan.

Työpaikat ja palkkatulot pitäisi jakaa uudelleen. Tämä ei vain sovi saavutettujen etujensa taakse linnoittautuneille palkansaajille. Maaseudulla ei voi olla kenenkään työpaikka ja vain hyvin harvat ovat ne valitut, jotka saavat toimeentulonsa maataloudesta. Muiden on parempi olla työmarkkinatuen varassa, ajattelevat poliitikot.

Suomeen halutaan synnyttää suurkaupunkeja joiden liepeille kurjiin slummeihin sitten ahdetaan ne, joille ei ole toimeentuloa maaseudulla, mutta joille sitä ei kaupungistakaan riitä. Tämä on yleistä jo kolmannen maailman maissa ja varmaan se kohta saapuu teollistuneihin maihin kuten Suomeenkin.
Aarne Vesterinen