Lukijoilta

Verotus menee liiallisuuksiin

Kenen keksintö lienee tämä piensäästäjien piiskaaminen. Perusteluna tietysti on se, että kaikki markat vain kiertoon, jotta kauppa käy ja tavarat vaeltavat.

Jos pienetkin säästöt saadaan verolle, niin viimeinenkin pieni turvallisuuden tae häviää. Kun pienistä tuloista tai eläkkeistä laitetaan noin 50 tai 100 markkaa säästöön pankkitilille, on sen tarkoituksena turvata esimerkiksi yllättävä sairastuminen tai jotain vastaavaa.

Jälleen kerran käydään köyhien kimppuun, vaikka tuloerot on Suomessa jo viety huippuunsa. Täysin hölmöjä päätöksiä tekevät olisi lopultakin herätettävä pohtimaan omaa vastuutaan suomalaisen yhteiskunnan kehityksestä.

Olettaisi, että siellä korkealla päätöstenteon tasolla on sentään oikeaa ja todellistakin tietoa saatavissa siitä, miten "maa makaa" ja kansalaiset elelevät. Miljoonat vain leijuvat samoihin taskuihin ja samoille tileille, missä niitä jo on ennestäänkin. Niille ei verottajakaan voi mitään, sillä lainsäädännön tekstien valmistelun takana näyttää olevan samat kasvot.

Vähällä järjellä noita päätöksiä näyttää tekevän maan tärkein päätöksentekoon valittu elin. Tähän tulokseen on pakko tulla, kun yhä uudelleen karsitaan lastenhoidosta, koulutuksesta, terveydenhoidosta ja eläkeläisiltä.

Verotuksen kohteina ovat Suomessa kaikkein köyhimpienkin perheiden lapset, sillä jokaisen ruuan hintaan sisältyy verotus. Tämä on nimenomaan suomalainen käytäntö, josta sentään muut maat eivät ole ottaneet mallia. Köyhimpien kuntien vastuulle näyttää olevan tarvetta heittää verotuksen paineita. Kumpikohan tässä on suurin syyllinen - tiedon puute vai järjen köyhyys?
Anna-Liisa Jokinen