Lukijoilta

Retkeilyreitistö Kaarinaan

TS/Jonny Holmén<br />Luonnossa liikkuminen on helppo harrastus oman terveyden ja mielenvirkeyden ylläpitämiseksi.
TS/Jonny Holmén
Luonnossa liikkuminen on helppo harrastus oman terveyden ja mielenvirkeyden ylläpitämiseksi.

TS:ssä (22.6.) kirjoitettiin Kaarinan uunituoreesta retkeilyreittisuunnitelmasta. Hankkeella on pitkä historia. Kaarinan vihreiden valtuustoryhmä teki nimittäin suunnitelman laatimisesta aloitteen 25. maaliskuuta 1996.

Valmistelu vei yli kolme vuotta. Työn tulosta kannatti kuitenkin odottaa. Kaupunginhallitus päätti suunnitelmasta 21. kesäkuuta 1999. Samalla hyväksyttiin toteuttamisen tärkeysjärjestys ja todettiin, että kaupungin investointiohjelmaan on varattu tuleville vuosille 450 000 markkaa.

Lisäksi kaupunginhallitus edellytti vihreiden esityksestä, että vapaa-aikatoimen tehtäväksi annetaan yhteistyön virittäminen Varsinais-Suomen liiton, Lounais-Suomen ympäristökeskuksen ja Turun itäpuolen kuntien kanssa. Tavoitteeksi määriteltiin vastaavanlaisen polkuverkoston rakentaminen Turun itäpuolisiin kuntiin kuin jo on Turun länsipuolella.

Luonnossa liikkuminen on kaikille ikäpolville helppo harrastus oman terveyden ja mielenvirkeyden ylläpitämiseksi. On iloinen asia, että kuntien päättäjätkin alkavat tällaista liikuntamuotoa vihdoinkin ymmärtää. Kysehän ei ole suurista investoinneista, kuten yleensä liikuntaharrastuksissa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lisääntyvän luonto- ja elämysmatkailunkin kannalta tarkasteltuna Turun itäpuoli tarjoaa paljon kauniita luonto-, kulttuuri- ja retkeilykohteita.

Ajatellaanpa vaikka Kuusiston kauniita maisemia, idyllistä kirkkoa, linnanraunioita, Kuusistonlahtea, Piikkiön linnavuorta, Sauhuvuoren muinaismuistoalueita, Piikkiön perämetsiä, Paimionlahtea, Paimionjokilaaksoa, aavana avautuvaa Peimaria, Paraisten sokkeloista saaristoa, Sauvon laajoja metsiä tai Tapilanlahtea. Niin ja lopulta vaellusreitti voi ulottua jopa Teijon retkeilyalueelle asti.

Turun itäpuolinen saaristo tarjoaa myös melonnalle kauniita reittejä kapeine salmineen ja saarineen. Tarvitaan vain reitistöjä karttoineen, rantautumis- ja yöpymispaikkoja vaatimattomine palveluineen. Oman asuinseutumme kauneus ja ainutlaatuisuus jäävät meiltä itseltämme usein huomaamatta.

Uuden retkeilureitistön saaminen Kaarinaan ja muihin Turun itäpuolen kuntiin on uuden vuosituhannen tärkeä hanke, jolle voi toivottaa myönteisiä tuulia. Nyt polun pää on vihdoin löytynyt.
Hannu Rautanen (vihr)
kaupunginvaltuutettu
Kaarina