Lukijoilta

Emme pelkää naispresidenttiä

Harvoin lukee niin asenteellista tekstiä kuin Matti Paavola kirjoitti (TS 28.6.) otsikolla "Presidentinvaali lähestyy". Rehnin menestys viimeaikaisissa gallupeissa oli ilmeisesti säikäyttänyt Paavolan tarttumaan kynään.

Haluaisimme korjata muutamia kohtia, joihin kiinnitimme huomiota. Ensinnäkin Rehn oli myös viimeksi kansalaisliikkeen ehdokas (Ensimmäinen Nainen ry.), eikä pelkästään Rkp:n ehdokas. Rkp ei myöskään mitenkään manipuloinut äänestäjiä Rehnin taakse. Manipuloinniksi voi viime presidentinvaaleista mainita mm. Sorsan kampittamisen Sdp:n esivaaleissa ja Rehniä vastaan kohdistetun keskustelun Jeesuksesta ja ruotsin kielestä.

Myös se, että vaalitaistoon olisi liittynyt "liian paljon feministisiä piirteitä" hämmästytti meitä suuresti. Meitä yhdisti liikkeeseen halu olla mukana tekemässä muutosta ja Rehnin naiseus oli hänessä vain yksi hänen monista ominaisuuksistaan. Ehkä sukupolvemme kasvatus vain on saanut aikaan sen, että emme pelkää naista presidenttinä - jotain hyvää siis meissä nuorissakin. Osaamme arvostaa päteviä, upeita ihmisiä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Toivomme toki, että Rehn asettuisi tälläkin kertaa ehdolle, sillä muutosta ei ole vielä tapahtunut. Mitään kostonjanoista revanssia emme toki janoa, sillä kosto ei rakenna mitään. Esimerkkejä siitä löytyy mm. Kosovosta, jonka rauha on paperilla, mutta arkitotuus on täynnä taistelua.

Elisabeth Rehn ei ole kasvattanut kannatustaan millään galluptempuilla, vaan esimerkillisellä pelottomalla työllään YK:n alipääsihteerinä. Eurovaaleissa naiset saivat voimakkaimmin äänestäjät liikkeelle. Emme ihmettele, jos tämä on suunta myös seuraavissa presidentinvaaleissa.

Naispresidentti olisi luonteva jatke sille raskaalle roolille, mikä suomalaisella naisella on ollut maamme rakentamisessa ja kehittämisessä. Suomessa on nyt äänestäjiä, jotka eivät tällä kertaa anna hyväveliketjujen naruttaa itseään.
Kimmo Eriksson
Pasi Asikainen
Jari Uimonen