Lukijoilta

Yhdistyksillä karu tulevaisuus

Kun keväällä tuli tieto Mäntymäen nuorisotalon lopullisesta sulkemisesta, joutui edustamani yhdistys Lomakerho Kankurit etsiytymään muualle, kuten muutama tuhat muutakin eri järjestöihin kuuluvaa ihmistä.

28. kesäkuuta päätti kaupunginhallitus, Vihreiden tukemana, moninkertaistaa Ruissalon huviloiden vuokrat. Onko tämä kiitos vuosia Turulle veroja maksaneille yhdistysten jäsenille?

Esimerkiksi Marjaniemeä on pitänyt kunnossa 40 vuotta tuhansilla talkootunneilla Turun Työväen Matkailuyhdistys ja Lomakerho Kankurit.

Nyt tämäkin kesänviettopaikka halutaan riistää meiltä pois, koska vähävaraisilla yhdistyksillä ei ole varaa korkeisiin vuokriin. Ei loma ja matkailu mielestäni tarkoita sitä, että joka paikasta joutuu maantielle.

Ruissalon Honkapirtti, turkulaisen Jr.14 rakentama, oli rauhanehdoissa venäläistä omaisuutta, mutta vuonna 1945 Turun Työväen Matkailuyhdistys sai sen valvontakomissiolta hallintaansa. Runsaan parin vuoden jälkeen se luovutettiin pitovaikeuksien vuoksi kaupungille.

Toivoisin että 2000-luvullakin Ruissalon huviloissa asustavat eläkeläis- ym. yhdistykset voisivat tuntea, että näidenkin tekemää vapaaehtoista työtä arvostetaan kaupungin päättäjien taholta.
Olavi Hietanen
Lomakerho Kankurien
rahastonhoitaja