Lukijoilta

Vältä väärennettyjä lippuja

TS/Marttiina Sairanen<br />Kirjoittaja toivoo, että festariliput ostetaan virallisista lipunmyyntipisteistä.<br />&#160;&#160;&#160;
TS/Marttiina Sairanen
Kirjoittaja toivoo, että festariliput ostetaan virallisista lipunmyyntipisteistä.
   

Taas on se aika kesästä, jolloin Ruisrock jyrähtää käyntiin. Jälleen odotetaan suurta yleisömäärää, etenkin Metallican esiintyessä perjantaina. Viime vuosina olemme saaneet nauttia auringosta ja lämmöstä, lupaavalta näyttää tänäkin vuonna ilmojen suhteen.

Lippuja on myyty ennakkoon sellaisella vauhdilla, joka enteilee loppuunmyytyä perjantaita. Parina viime vuonna porteille on ilmestynyt väärennettyjä pääsylippuja.

Tämä on varmaan kaikkien festareiden ongelma, ei ainoastaan Ruisrockin. Vuosi sitten porteilla otettiin talteen satoja väärennöksiä kahden päivän aikana. Talteenotettujen lippujen suuri määrä kertoo valppaista ja asiansa osaavista järjestysnaisista ja -miehistä.

Näitä lippuja oli kaupattu Ruissaloon johtavien teiden varsilla, Ruissalon sillalla, Turun keskustan kuppiloissa ja kaiken huipuksi lippuja myyvien pisteiden edessä.

Nuoret ovat pääasiassa näihin lippuihin sortuneet joko tietoisesti tai tietämättään. Muutaman kympin halvempi lipunhinta on houkutellut ostamaan, jäisihän muuhun rahaa hieman enemmän. Tie on kuitenkin noussut pystyyn porteilla. Väärennös on rikos, joka on poliisille kuuluva asia!

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Viime kesänä arviolta noin 14 - 16v. tyttö tuli lipuntarkastuspisteeseen. Kassintarkastuspisteen tyttö läpäisi, mutta tarjottuaan lippuaan huomasin lipun olevan väärennetty. Kesti jonkin aikaa ennen kuin tyttö tajusi tulleensa lipunmyynnissä huiputetuksi.

Tyttö oli ostanut lipun matkalla Ruissaloon. Rahat olivat menneet huijarille, eikä kauan suunnitellusta festariviikonlopusta tullutkaan mitään. Vedet silmissä katsoin tytön pettymyksen kyyneleitä, olenhan itsekin teini-ikäisen tytön äiti.

Toivonkin nyt, että tämä kirjoitus tavoittaisi mahdollisimman monta nuorta, ettei näitä kyyneleitä tarvitsisi vuodattaa. Te vanhemmat, jotka tiedätte lastenne olevan menossa kesän festareille, hakekaa lapsillenne liput virallisista lipunmyyntipisteistä! Nautitaan hyvillä mielin Ruisrockin annista tänäkin vuonna. Rantaportilla nähdään.
Anne-Maarit Mäki