Lukijoilta

Risuja näkymättömille poliiseille

Turun kaupungin näkymättömin instanssi on tällä hetkellä aivan varmasti poliisilaitos. Vappuöisestä draamasta kun selvittiin epätoivoisin selityksin, uhottiin kohti laiturifestivaaleja. Tuohan se kaupungille eräänlaista mainosta, tosin negatiivista.

Viime perjantai - lauantaiyöt olivat täällä järkyttävää katseltavaa. Kaupunki kuhisi humalapäissään kaahaavia aggressiivisia nuoria autoillaan. Virtsattiin, ulosteltiin, rikottiin pulloja. Huumeita, verta ja hikeä, härmäläistä menoa alatyyliin. Vain yksi oli joukosta poissa - poliisi.

Sivistymätöntä ja hävettävää käytöstä, miten tällainen voi olla mahdollista armon vuonna 1999? Turun kaupunkia raiskattiin tuona viikonloppuna oikein olan takaa, eikä kukaan puuttunut asiaan. Ei ainakaan poliisi. Ei myöskään kaupungin johto.

Näkymättömän poliisilaitoksen takana on tietysti näkymätön poliisipäällikkö. Soitettuani hänelle, minulle kerrottiin, ettei hän ole paikalla. Ystävällinen ap. poliisipäällikkö tosin vastasi soittopyyntööni, kuunteli kohteliaasti vuodatuksiani ja kommentoi lyhyesti Turun kaupungin riittämätöntä poliisiresurssia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tällä hetkellä siis 30 näkymätöntä miestä vahtimassa 171 000 asukasta. Tulokset näkyvät - vaviskaa kaupungin johto!

Laiturifestivaalien järjestäjille kuuluu mielestäni myös osavastuu. Miksi ei käytetty yksityisiä järjestysmiehiä, jotka olisivat tarpeen vaatiessa voineet ottaa yhteyttä poliisiin? Ellei yleistä järjestystä pystytä takaamaan, ko. tapahtuma olisi yksinkertaisesti kiellettävä.

Meillä aikuisilla eli "vanhuksilla" (40 - 65 v.) ei ole enää Turun kaupungissa mitään tasokasta paikkaa. Nuoretko (12 - 20 v.) saavat riehua täällä mielensä mukaan kaupungin johdon päänsilityksen kera? Entä me hyvätuloiset ns. vanhukset?

Mitään todella vakavaa ei tällä kertaa tapahtunut, mutta ehkä seuraavalla kerralla tappolista voi kasvaa. Turun kaupungin johdossa on tuppu kykenemättömiä, toisiaan tuntevia, kyynisiä poliitikkoja. Toisin oli Lepän aikana, mutta se onkin taas eri asia...

Perustakaamme puolueettomien puolue, tulen mielelläni sen johtoon. Pannaan asiat kuntoon!
Anja Vesterinen-Rodrigues