Lukijoilta

DBTL:n melu kuuluu lähiöihin asti
Musiikkia soitetaan liian lujaa

Jälleen kerran Turussa on koettu musiikkifestivaali DBTL - ja selviydytty siitä hengissä. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, järjestäjien mielestä juuri päättynyt tapahtuma oli tähänastisista onnistunein.

Ehkä näin heidän näkökulmastaan onkin, mutta en ole niinkään varma, että kaikki ovat samaa mieltä. Minä ainakin protestoin hirveätä melutasoa vastaan! Ovatko nämä kaikki äänenvahvistimet todella tarpeen?

Ilmankin kuuluvuus on hyvä ja musiikki olisi nautittavampaa myös muille, jos ääni ei olisi niin kova. Esim. Beatlesin musiikkia on mukava kuunnella vaikka desibelit ovatkin kohtuullisella tasolla!

DBTL:n äänenvoimakkuus on siis hirvittävä. (Tämä ei koske vain DBTL:ää, vaan myös muita vastaavia tilaisuuksia kuten Ruisrock, Puolalanmäen ja Urheilupuiston konsertit).

Omasta kokemuksestani tiedän, että musiikki kuuluu aina Uittamolle asti ja saamani tiedon mukaan myös Suikkilaan. Molemmat lähiöt ovat 2,5 - 3 kilometrin etäisyydellä keskustasta, joten kaikki tämän alueen piirissä asuvat saavat kiltisti tyytyä kuuntelemaan, halusivatpa tai ei.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ääni on korviavihlova eikä toden totta mitenkään huomioida heitä, jotka eivät halua kuunnella. Se, että täysin sivuutetaan ne, jotka eivät halua osallistua, näkyy siinä, että on otsaa järjestää läpi yön kestävä rokkikonsertti vain kymmenisen metriä lähimmästä asuintalosta. Tämä osoittaa täydellistä häikäilemättömyyttä.

Lääkärit ovat usein mm. radiossa ja televisiossa varoittaneet melun aiheuttamista vaaroista ja suositelleet rockmuusikoille kuulosuojaimia! Miksei yhtä hyvin voitaisi alentaa äänenvoimakkuutta?

DBTL:n varsin ikävä seurannaisilmiö on, että Aurajoki jälleen kerran on täynnä muovikasseja ja vedessä kelluvia tyhjiä pulloja, ja kadut täynnä rikkinäisiä olutpulloja ja lasinsiruja. Koska juoma-"kulttuuri" Suomessa on mitä se on, on uusi kaunis Teatterisiltamme kokonaan mm. oksennuksen tahraama.

Siivottu on kyllä ahkerasti, mutta kestää kauan ennen kuin katukivetykseen imeytyneet rumat tahrat saadaan pois. Ja seuraavassa "kulttuuritapahtumassa" on taas sama tilanne!

Eikö kaupunki voisi asettaa järjestäjille ehdoksi, että siivouksen on pelattava jatkuvasti koko juhlien ajan, yötä päivää, ja että paikalla on järjestysmiehiä, jotka paimentavat pahimpia häiriköitä? Muuten ei lupia myönnettäisi. Häiriköiden riehunta leimaa myös kaikki kunnolliset ja mukavat nuoret, joita kuitenkin varmasti on enemmistö.

On todella valitettavaa, että näin tapahtuu, sillä mukaviahan kesätapahtumat toki kauniissa säässä ovat. Mutta kaikkien tulisi voida nauttia niistä, ei ainoastaan rockfriikkien.

Käsittääkseni vähän varttuneemmalle väelle ei juurikaan järjestetä ulkoilmakonsertteja, joissa voisi nauttia hyvästä musiikista normaalilla äänenvoimakkuudella. Huomatkaa toki, ettei protestini koske itse DBTL:n ja muiden tapahtumien järjestämistä. Se koskee liiallista melutasoa ja likaamista. Mitä mieltä olette?
Meluun kyllästynyt