Lukijoilta

Huumeiden käyttäjät kuriin

Viime aikoina on puhuttu paljon huumeista. Lääkettä huumeiden käyttäjien kurissa pitämiseksi ei vain löydy. Hienoin sanakääntein selitetään ongelmien poistuvan tai ainakin vähenevän äärettömällä empatialla ja sympatialla.

Näiden huumereppanoiden oloa on helpotettava ilmaisruiskuin. Seuraava vaihe on varmaan ilmaisten huumeiden jakelu, jota perustellaan rikollisuuden vähenemisellä.

Tämä on luontevaa jatkoa vapaan kasvatuksen tuotteille. Ei rajoja lapsena, eikä aikuisena. Mistään ei oteta vastuuta, toisaalta yhteiskuntakaan ei ole sitä vaatinut.

Vankilassa huumekontrolli on kiristynyt. Samankaltaista otteen kiristymistä soisi muurien ulkopuolelle. Ymmärtääkseni huumeiden käyttö, myynti ja hallussapito ovat laissa kiellettyä toimintaa, joten lain noudattamista tulisi valvoa tiukemmin. Resurssipulasta on turha puhua, koska poliiseilla on aikaa seurata autoilijoiden turvavöiden käyttöä.

Todellisten rikollisten kiinnijäämisriskiä on lisättävä. Yhteisesti sovittuihin pelisääntöihin sopeutumaton on pantava ojennukseen. Taparikollisten ja narkomaanien suhteen eivät pakkohoitotoimenpiteetkään saa olla poissuljettuja vaihtoehtoja.

Vankila ei saa olla mikään kriminaalien hoitokoti. Jos rangaistava on eristettävä yhteiskunnasta, niin sitten eristetään ilman viikonloppulomia ja kylpylämatkoja.

Nykyinen kaiken ymmärtäminen ja asioiden vähättely ei johda muuhun kuin ongelmien lisääntymiseen.
Konnat kuriin