Lukijoilta

Ravintolaan sandaalit jalassa

Olin yhtenä iltana menossa ystävieni kanssa turkulaiseen yökerhoon. Olin pukeutunut mielestäni fiksusti. Ylläni oli suorat prässihousut, musta puvuntakki, valkoinen kauluspaita ja kauluksen alta paljastui musta huivi. Jalassa minulla oli pelkästään tyylikkäät, mustat nahkasandaalit.

Portsari toivotti minut ensin tervetulleeksi. Sitten portsari katsoi minua päästä varpaisiin ja ilmoitti: "Meille ei pääse tuollaisena sisälle, ja voin ilmoittaa, ettei koko kesänä". Hän katsoi merkitsevästi sandaaleihini. Käytyäni vaihtamassa sukat ja kengät jalkaani, oli sisälle pääsyni turvattu.

Seurasin ravintolassa muiden ihmisten jalkineita. Melkein kaikilla naispuolisilla asiakkailla oli jonkinlaiset sandaalit. Miehillä oli kävelykenkiä, tennistossuja ja purjehduskenkiä. Miksi naiset saavat tuoda esiin persoonallisuuttaan sandaaleilla, mutteivat miehet?

Tapauksessani kyse oli vielä tyylikkäistä, ja hintavistakin sandaaleista. Vaatetusalan ammattilaisena tiedän, mikä on siistiä pukeutumista ja mikä ei.

Mihin katoaa ihmisen persoonallisuus, ja vielä näin kesällä, kun on ainut mahdollisuus käyttää sandaaleita. Mistä huomaa toisen ihmisen tyylin ja erilaisuuden, jos ovimikot saavat määrätä mitä puemme päällemme.
Kimi Nurmi