Lukijoilta

Street Partyn
paikka oli harkittu

Ari Rantanen kritisoi mielipidekirjoituksessaan 19.5. Street Partyn paikkavalintaa: SP ohjasi liikennettä kirkon editse, vaikka edusta tulisi kokonaan rauhoittaa autoliikenteeltä.

Myös katujuhlien järjestäjien mielestä autoliikenne pitäisi saada pois kirkon edustalta, samoin kuin muualta ydinkeskustasta. Kirkkopiha olisikin ollut varteenotettava valtauskohde, ellei tapahtumasta aiheutuisi kohtuutonta häiriötä kirkonmenoille. Keskustelun herättämiseksi oli tärkeää valita keskeinen katuosuus. Valinnalle oli toki muitakin kriteereitä, kuin liikenteen maksimaalinen häirintä. On tärkeää, että hälytysajoneuvot pääsevät kulkemaan sujuvasti, eikä alueen asukkaille koidu liiallista harmia iloisista juhlista.

Lauantai-iltapäivän liikenne ei ollut kovin raskasta ja osa autoista siirtyi muille reiteille. Liikenteen hetkellinen siirtyminen kirkon eteen tuskin merkittävästi vaikuttaa kirkon kuntoon, toisin kuin vuosikausia jatkuva autovirta, jonka vähentämiseen kadunvaltausten kaltainen toiminta pyrkii. Siten uskomme Uudenmaankadun valtauksen palvelleen päämääräämme tavalla, joka ylitti sen aiheuttamat haitat.

Kuten Rantanen itsekin toteaa, Street Party on positiivinen ja kannatettava tapahtuma. Sen järjestelyihin voi jokainen asiasta kiinnostunut osallistua ja tuoda näkemyksiään esille jo valmisteluvaiheessa.
Leo Lahti
Antti Salo
Otso Lapila
Sanna Paavola