Lukijoilta

Talkoilla roskat
pois metsiköistä

Kirjoittaja ihmettelee, minkä ihmeen syystä roskat täytyy kipata maahan, vaikka roskalaatikoitakin on.
Kirjoittaja ihmettelee, minkä ihmeen syystä roskat täytyy kipata maahan, vaikka roskalaatikoitakin on.

Herätys meille asumislähiöissä asuville, esim. Pernossa, Varissuolla, Jäkärlässä, jne.

Metsikköä on kivasti jätetty lähiöihin ihmisten virkistykseksi, niissä olisi kiva käväistä ulkoilemassa, siihen ne on tarkoitettukin. Mutta nyt kyllä nämä pienet metsiköt ovat kaikkea muuta kuin virkistysalueita. Jostain kummasta syystä roskat täytyy kuskata metsikköön, vaikka roskalaatikot ovat lähempänä. Olemmeko näin metsäläisiä?

Ei tarvitse kävellä kuin metri pari tieltä pois, niin alkaa vappuriehan jälkeistä roskaamista muistuttava sotku. Kaupunki ei näemmä näitä alueita siivoa, ei taida olla rahaa, vaikka on työttömiä pilvin pimein! Nyt tarvis saada koko lähiöitä koskeva liikekannalle pano.

Roskia on paljon, mutta niin on asukkaitakin. Siivous ei ole iso homma, isolla joukolla. Kaupunki kait järjestäisi jätepussit ja poiskuljetuksen jo yksin maineensa takia.

Asumislähiöissä on kaikenlaisia asukasyhdistyksiä ja urheiluseuroja, joten eiköhän niistä joku lähtisi vetämään tällaista tempausta.

Pian alkavat kesälomat ja ihmiset kaikkoavat omiin menoihinsa, joten asialla olis myös vähän kiirus. Tehdään tämä oman viihtyvyyden takia, jotta ois vähän kivampi kuljeksia metsässä.

Ellei nyt onnistu, niin syksyllä uusi yritys, onhan vuonna 2000 taas uusi kesä.
Raija Rölli R.