Lukijoilta

Poliisin on hoidettava
perustehtävänsä

TS/Sakari Sahlstein<br />Kirjoittaja kaipaa mm. lisää jalkapartioita torin kulmille varsinkin öiseen aikaan.
TS/Sakari Sahlstein
Kirjoittaja kaipaa mm. lisää jalkapartioita torin kulmille varsinkin öiseen aikaan.

Turussa vappuna tapahtuneet käsittämättömät puukotukset saivat monet meistä "heräämään" sen suhteen, miten tolkuttoman väkivaltaisessa yhteisössä elämme. Lähinnä median kautta on tietoon tullut, että esim. huumeongelma on Turussa jokapäiväinen ilmiö ja samoin siihen liittyvä muu rikollisuus. Asiantila on ollut poliisin tiedossa, mutta nähtävästi mitään ei ole tehty asian hyväksi. Lieneekö siellä nostettu kädet pystyyn. Miksi muuten esim. jalkapartion saattaa joskus nähdä päiväsaikaan joen rannalla tepastelemassa, mutta ei koskaan öiseen aikaan torin kulmilla?

Ainainen resurssipulaan vetoaminen ei käy joka asiaan syyksi. Perustehtäviin on kyllä riittävästi resursseja, sillä Turussa on n. 350 poliisia ja tämän lisäksi liikkuvan poliisin ja keskusrikospoliisin miehitvs. Rahaakin on, juurihan hankittiin miljoonan markan vene.

Samoin valtuuksia on riittävästi, esim. pidättäminen, kotietsintä, takavarikko, puhelinkuuntelu ja muu tekninen seuranta, oikeus voimankäyttöön, matkustuskieltoon määrääminen, väkijoukon hajottaminen, ajokielto, erilaiset tarkastukset, oikeus rekistereihin, tietojen saanti muilta viranomaisilta ja paljon muuta. Myös aseistusta on eri tilanteisiin, esim. pamppu, kaasusumutin, ampuma-ase. Tästä huolirnatta Turun puukkosankareista pahin saatiin taltutettua vasta yleisön avustuksella.

Johdon tehtävä on jakaa resurssit niin, että edes perustehtävät tulevat hoidetuiksi ja samoin sen tehtävä on valvoa, että rikollisuuden torjumiseksi ja turvallisuuden takaamiseksi tehdään kaikki voitava. Torkkuuko Turun poliisijohto?
Kansalainen