Lukijoilta

Marjaniemeä
on hoidettu hyvin

Kiinteistö- ja rakennustoimen lautakunnan puheenjohtaja Olli A. Manni kirjoitti 19.5. Turun Sanomissa Ruissalon kiinteistöistä, muun muassa Marjaniemestä. Ystävällisesti ilmoitan Olli A. Mannille, että Marjaniemessä ei asusta joku matkailuyhdistys vaan Turun Työväen Matkailuyhdistys, johon kuuluu 360 henkilöjäsentä ja 18 jäsenjärjestöä. Lisäksi Marjaniemessä toimii Lomakerho Kankurit, jossa on 150 jäsentä.

Yhdistys sai vuonna 1945 hallintaansa Ruissalon Honkapirtin. Honkapirtti oli keskeneräinen, mutta jäsenten kovalla työllä saimme siitä suositun retkeilykohteen. Honkapirtin ylläpito tuli kuitenkin liian raskaaksi yhdistyksellemme. Neuvottelujen jälkeen pääsimme vuonna 1947 Marjaniemeen vuokralaisiksi.

Olemme hoitaneet Marjaniemeä ja sen ympäristöä kuin kotiamme. Sille, että talo on ulkoapäin ränsistynyt, emme voi mitään. Talo on maalattu viimeksi yli 20 vuotta sitten, joten Turun kaupunki vuokranantajana ei ainakaan ole Marjaniemestä piitannut. Ei myöskään sinne johtavasta tiestä.

Manni isännöitsijänä tietää sen minkä minäkin oman työni perusteella eli joskus pitäisi jotakin korjatakin. Ja hyödytöntä on kyseenalaistaa sitä, että peruskorjaukset kuuluvat vuokranantajan velvollisuuksiin. En myöskään ymmärrä Mannin ajatusta siitä, että on sietämätöntä, että talo on vuokrattu yhdistyksellemme. Onko siinä jotain muuta ihmeellistä, kuin että siellä asustaa työväen matkailuyhdistys, joka tekee myös sosiaalista työtä järjestämällä edullisia matkoja, teatteriretkiä ja muuta virkistystoimintaa vähävaraisille jäsenillemme, joista puolet on eläkeläisiä.

Toivotan hyvää kesää Olli A. Mannille ja toivon, että edelleenkin voimme pitää Marjaniemen. Monelle jäsenellemme se on ainoa paikka nauttia kauniista luonnosta ja kesästä.
Liisa Jalo
Turun Työväen Matkailuyhdistyksen puheenjohtaja
Sdp:n varavaltuutettu