Lukijoilta

Päiväkotilapset on jätetty
oman onnensa nojaan Kohmossa

Kohmossa alle kouluikäiset on jätetty hieman huonoon asemaan, josta kärsivät sekä lapset että heidän vanhempansa. Meiltä on lähimpään päiväkotiin (Hannunniittuun ) 2,8 kilometrin matka. Monella lapsiperheellä ei ole kahta autoa, saati sitten autoa ollenkaan, joten kulkeminen on linja-auton varassa. Lisäksi monet lapsista joudutaan viemään Kohmosta vieläkin kauemmaksi (Viinamäen pk, Pääskyvuor). Silloin joudutaan käyttämään useita linja-autoja päivässä.

Jos linja-autossa on kaksi vaunuilla kulkevaa perhettä, ei kolmannelle vaunulle ole tilaa, eivätkä linja-autot ota sitä kyytiin. Miten selittää työnantajalle, etten päässyt linja-autoon jolla olisin viennyt lapseni päiväkotiin.

Ongelmana on se, että Kohmoon on jo aikanaan piirretty päiväkoti asemakaavaan, ja silti kuljetamme lapsiamme jopa toiselle puolelle kaupunkia. Ja mikä pahinta, Hannunniitun päiväkoti ei enää vedä, vaan joudutaan sanomaan "ei paikkoja" lapsille päivähoitoon.

Saimme keväällä tietää Hannunniitun koulun yhteyteen rakennettavasta 200:lle oppilaalle tarkoitetusta lisäsiivestä, jonka pitäisi valmistua syksyllä 1999. Mikä helpotus monille vanhemmille, jos kaupunki nyt päättää sen lopulta rakentaa.

Lisäksi meidän annettiin ymmärtää, että Kohmoon tulisi päiväkoti syksyllä 1999. Kuitenkin olen saanut kuulla, ettei lapsemme ehkä pääse vieläkään aloittamaan uudessa päiväkodissa kaupungissa ilmenneen rahapulan takia.

Ymmärrän varsin hyvin kaupungin tiukan tilanteen, mutta miksi luvataan ja sitten hiljaisuudessa perutaan puheet. Ajatelkaapa päättäjät, että lapset ovat tärkeintä mitä voi olla, heissä on tulevaisuus.

Sanna Laitila
Kohmon aluetoimikunnan puheenjohtaja