Lukijoilta

"Pipo" huutokaupattiin

Vastaus nimimerkille "V.J." (TS 10.5.), joka ihmetteli Mika Häkkisen "pipon" lahjoitusta. En voi käsittää miten ihminen voi vaivautua kirjoittamaan lehteen, mutta ei vaivaudu ottamaan asioista selvää.

Kysehän oli nimenomaan lahjoituksesta hyväntekeväisyyshuutokauppaan, johon monelta julkisuuden henkilöltä saatiin lahjoituksena jokin henkilökohtainen tavara joka sitten huutokaupattiin, ja rahat lahjoitettiin pakolaisten hyväksi, ei "pipoa".

Tällaiset huutokaupat ovat maailmalla yleisiä, mutta eihän voi varmaankaan vaatia että täällä peräkylällä sellaisesta mitään tiedettäisiin. Sitäpaitsi eihän kukaan voi kenenkään henkilökohtaisista lahjoituksista tietää, eihän niistä tarvitse julkisesti tehdä numeroa.

En ymmärrä sitä suunnatonta kateutta joka täällä Suomessa vallitsee, kun joku menestyy, on suosittu ja vielä tienaakin hyvin.

Täällä ollaan niin tyhmiä, että kadehditaan niitä, jotka ovat omilla avuillaan menestyneet. Mika pistää henkensä alttiiksi jatkuvasti työssään ja on ollut sen kerran vähällä menettääkin. Työ on raskasta ja vaativaa ja jos siitä kerran hyvin maksetaan niin tottakai hän palkkansa vastaan ottaa, tuskinpa nimimerkki VJ:kään hyvästä palkasta kieltäytyisi.

Eipäs täällä vaan ymmärretä paheksua niitä ihmisiä, jotka todella ovat rikkaita ja osakekaupoilla ja keinottelulla ja köyhien kukkaroilla käymisillä ovat miljoonaomaisuutensa hankkineet. Eipäs kukaan kysele heidän lahjoitustensa perään.
Kateus vie kalatkin vedestä