Lukijoilta

Kakolanmäelle löytyisi
monia käyttömahdollisuuksia

TS/Ari-Matti Ruuska<br />Kirjoittaja on huolissaan Aurajoen rannoista. &quot;Kuinka moni teistä haluaa tulevaisuuden, jossa Aurajokimiljööstä voi nauttia vain sopivilla tuulilla?&quot;, hän kysyykin päättäjiltä.
TS/Ari-Matti Ruuska
Kirjoittaja on huolissaan Aurajoen rannoista. "Kuinka moni teistä haluaa tulevaisuuden, jossa Aurajokimiljööstä voi nauttia vain sopivilla tuulilla?", hän kysyykin päättäjiltä.

Ihmeissäni olen seurannut tätä intoa, jolla Turun päättäjät ovat pilaamassa Turun viehättävän keskustan sijoittamalla jäteveden puhdistamon keskelle kaupunkia. Koko ajatus on niin järjetön, että tällaista vaihtoehtoa ei olisi kannattanut edes nostaa pöydälle.

Onko raha ainoa arvo, jota kaupungin päättäjät kumartavat? Asian uutisoinnista ei ole juuri muuta kuvaa syntynyt. Tämä ei herätä luottamusta päättäjiä kohtaan. Rahan sanelemat ratkaisut eivät edusta sitä laajakatseisuutta ja moniarvoisuutta, mitä kaupunkilaiset odottavat päättäjiltään.

Kokonaan toinen asia on se, että julkisuudessa olleet vertailukohteet asettavat vahvasti kyseenalaiseksi väitteet Kakolan jäteveden puhdistamosta halvimpana vaihtoehtona. Ja mihin hintaan olemme valmiin tuhomaan yhden Turun näyttävimmistä alueista?

Miten on mahdollista ohittaa Kakolanmäen kohdalla kulttuuriset, historialliset ja esteettiset näkökohdat? Kakolanmäki on legendaarinen ja nykyisestä käytöstä vapauduttuaan se voisi toimia vaikka Turun matkailun vetonaulana sekä puistona kaupungin asukkaiden virkistymispaikkana.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Käyttömahdollisuuksia löytyisi varmasti useita. Jos esim. Turkuun puuhattava huvipuisto sijoitettaisiin Kakolanmäkeen, olisi tulos todella persoonallinen ja markkinointikin olisi jo lähes hoidettu.

Lontoo on hyvä esimerkki kaupungista, jossa on osattu hyödyntää kaupungin oma historia (jopa rikoshistoria) matkailun hyväksi. Tuloksena on aito ja alati kiinnostava kaupunki. Turussa on kaikki mahdollisuudet elävän, kauniin ja historiallisesti kiinnostavan matkailukaupungin luomiseksi. On vain osattava kunnioittaa omia perinteitään.

Kysynkin teiltä luottamusmiehet ja -naiset (erityisesti sosiaalidemokraatit ja vihreät), mitä arvelette: Kuinka moni turkulainen haluaa tuhota Kakolanmäen jätevesipuhdistamon tähden? Kuinka moni teistä haluaa tulevaisuuden, jossa Aurajokimiljööstä voi nauttia vain sopivilla tuulilla? Jos tuulee lounaasta (niin kuin useimmiten), nenään kantautuu jätevesipuhdistamon kaasuja. Suomessa on useita esimerkkejä siitä, että haju vie viehätyksen kaupungista kuin kaupungista. Laitetaanko raha haisemaan Turussakin?

Tämänkaltaiset päätökset tulevat vaikuttamaan kaupunkilaisten
äänestyskäyttäytymiseen.
Järki ja perinteet roskiin
Pyykkipojat neniin