Lukijoilta

Runosmäen
koulun puolesta

Viime viikolla saimme yllättäen kuulla, että Runosmäen koulun tiloihin suunnitellaan terveysasemaa. Runosmäen koulua käyvät alueen 1. ja 2. luokan oppilaat. Koulu on tällä hetkellä sopivan kokoinen, sillä oppilasmäärä on n. 130. Yhdistäminen Nunnavuoren kouluun nostaisi oppilasmäärän miltei viiteensataan. Jos Raision Vaisaaren 900 oppilaan ylä astetta pidetään ongelmallisena, väittäisin, että myös n. 500 oppilaan ala-asteen koulu olisi ihan yhtä suuri ongelma - varsinkin suuressa kaupunkilähiössä.

Aikana, jolloin nuorison ongelmakäyttäytyminen on vain lisääntynyt, Runosmäen koulun opettajat ovat pystyneet luomaan oppilailleen miltei kodinomaisen tunnelman ja lämpimän, välittämisen ilmapiirin.

Viime vuonna Mannerheimin lastensuojeluliiton Länsirannikon aluesihteeri Erkki Haarala kävi tutustumassa kouluun ja sen toimintaan. Illalla hän totesi vanhempainyhdistyksen järjestämässä tilaisuudessa, että Runosmäen koulun ilmapiiri vastaa pienen kyläkoulun tunnelmaa. Mielestäni se on erittäin paljon sanottu, sillä kyseessä on sentään Turun suurimman lähiön koulu.

Onko otettu huomioon se, että tulevaisuudessa Nunnavuoren koulun tilat eivät ehkä riitäkään tuleville ikäryhmille? Jo tällä hetkellä Runosmäessä on 0-4 -vuotiaita lapsia 639 ja 5-9 -vuotiaita ainoastaan 444.

Olen erittäin huolissani siitä, ymmärtävätkö päättäjät, kuinka suuresta asiasta on kysymys juuri kouluaan aloittavan lapsen kannalta. Tottahan toki me kaikki runosmäkeläiset haluamme terveyskeskukselle uudet ja toimivat tilat, mutta emme suinkaan pienten lasten hyvinvoinnin kustannuksella.
Arja Kananen
Mannerheimin lastensuojeluliiton
Runosmäen paikallisyhdistyksen sihteeri