Lukijoilta

Rajat on asetettava jo kotona

Mielestäni on turhaa ajantuhlausta ihmetellä mikä nuorisoa vaivaa. Liiallinen päänsilittely ja "frendeily" nuorison kanssa on tuottanut tämän kaaoksen. Tiedän sen kokemuksesta.

Itse kuuluin nuorena (n. 15 v. sitten) ns. kovisporukkaan (olin täysin "normaaliperheestä"). Mutta kyllä mekin tiesimme esim. sen, ketä opettajaa piti uskoa. Kun tuli sellainen opettaja, joka asettui liiaksi "meidän tasolle eli kaveriksi", häntä ei loppujen lopuksi uskottu lainkaan; tunnit meni täysin hulinaksi!

Kyllä kaiken lähtökohta on rajat, jotka asetetaan jo kotona. Ja jos koti ei siihen pysty on jo päiväkotien henkilökunnan huomioitava tosissaan häirikkölapset joista myöhemmin voi tulla häirikkönuoria - jolloin on jo liian myöhäistä!

Turha ihmetellä. Hävetkää päättäjät, jotka pienennätte päiväkotihenkilöstön määrää ja syydätte rahaa täysin toisarvoisiin kohteisiin! Turha on ruikuttaa, vaan ryhtiä näiden nuorten kanssa.

Lakia on muutettava heti niin, että jo 14-15-vuotias joutuu vastuuseen (tosissaan) siitä mitä tekee ja myös vanhemmat!

Kyllä tälle menolle saa lopun, kun palataan entiseen kuriin. Ojennetaan vähän vanhempiakin (jos näilläkään nuorilla niitä on). Käykääpä katsomassa torin nurkkia äidit ja isät hiukan useammin!
Entinen hurjapää