Lukijoilta

Oli valtiomiesteko
pysäyttää Väyrynen

Pääkirjoitustoimittaja Juhani Heimosen kolumni torstaina 29.4. oli erittäin hyvä ja sopivan anlyyttinen. Minussa se herätti pari ajatusta. Ahtisaaren mahdollisten odotusten ja laskelmointien lisäksi mieleeni tuli vähän ilkeä lisäkysymys: mahtaako Ahtisaari odottaa, että eduskunta valitsisi hänet poikkeuslailla jatkoon, tai keskusta pyytäisi ehdokkaakseen.

Ahtisaari jää Suomen historiaan presidenttinä, jonka ansioksi lasketaan, että hänen avullaan estettiin Väyrysen tulo presidentiksi. Siinä on jo valtiomiestekoa kylliksi.

Saattaa olla että Ahtisaarta tarvitaan pian myös keskustassa jos Väyrynen pääsee valloilleen.

Jokainen puolue saa tietysti järjestää esivaalinsa miten haluaa ja hinnoitella ei-jäsenten äänet tarpeittensa mukaan, eikä siihen ole ulkopuolisilla mitään sanomista.

Mahtaakohan demareilta tulla seuraavaksi tarjous ei-jäsenille, jotka ovat maksaneet viisikymppiä saadakseen äänestää heidän esivaaleissa, että he saavat rahansa takaisin, jos äänestävät demarien ehdokasta myös varsinaisissa presidentinvaaleissa. Saattaa nimittäin olla, että ei-jäsenten äänet ovat demariehdokkaallekin tarpeen, sillä tuskin hän muiden puolueiden jäseniä hurmaa olkoonpa kuinka viehättävä tahansa.
"Väyrys-fani"