Lukijoilta

Koskinen ei
vapaudu vastuusta

Kansanedustaja Marjaana Koskinen kirjoittaa (TS 23.4.), että "keskusta ei juurikaan vastustanut sosiaalipoliittisia leikkauksia" ja että "hallituspuolueiden sisältä löytyi enemmän oppositiohenkeä kuin suurimmasta oppositiopuolueesta".

Tämä ei pidä paikkaansa. Edustaja Koskinen on itse äänestänyt useiden sosiaaliturvaan kohdistuvien leikkausten puolesta. Poikkeamalla joissakin äänestyksissä edustaja Koskinen ei vapaudu vastuusta niiden leikkausten osalta, jotka hänen puolueensa ja eduskuntaryhmänsä on toteuttanut. Edustaja Koskisen oleminen samaan aikaan hallituksessa ja oppositiossa on vain vastuunpakoilua, jolla yritetään hämätä äänestäjiä.

Keskusta on johdonmukaisesti vastustanut lapsiperheisiin kohdistuneita heikennyksiä. Emme ole hyväksyneet kotihoidontuen ja lapsilisien leikkauksia. Samoin on mielestämme ollut väärin, että lapsikorotukset leikattiin työmarkkinatuesta ja poistetaan kansaneläkkeistä. Näissä on ollut kyse yhteiskuntamme kaikkein vähäosaisimmista. Olisikin aika tunnustaa vääryys ja palauttaa ne. Emme ole hyväksyneet monilapsisiin perheisiin kohdistuneita toimeentulotuen leikkauksia emmekä monilapsisten perheiden päivähoitomaksujen korotuksia. Miksi juuri niitä lapsiperheitä on eniten rangaistu, joilla on useampi lapsi?

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Linjastamme pienituloisten puolustajana kertoo myös se, että keskusta ei ole hyväksynyt kansaneläkkeen pohjaosan poistoa eikä taitettua indeksiä. Olemme vaatineet tasokorotusta pientä eläkettä saaville. Miksi muuten sairauspäiväraha poistettiin tulottomilta ja pienituloisilta, mutta korotettiin parempituloisilta?

Miksi sosiaaliturvan uudistamiseen ei ryhdytty tosissaan jo viime kaudella? Meillä on passivoivia järjestelmiä, joihin kannustinloukkutyöryhmästä odotettiin apua, turhaan. Sosiaaliturvaviidakko kaipaa selkiyttämistä ja yksinkertaistamista. Edustaja Koskisen pitäisi keskustan syyttelyn sijasta käyttää energiaansa omassa ryhmässään todellisten uudistusten aikaansaamiseksi.
Liisa Hyssälä
kansanedustaja (kesk.)