Lukijoilta

Vastuu on
työväensäätiöllä

Nimimerkki "Viidakon lait" kritisoi kirjoituksessaan (TS 25.4.) Ruissalon Kansanpuiston joutumista jatkuvasti lehtien palstoille ikävässä mielessä. Tämä on valitettava tosiasia, joka tulee todennäköisesti jatkumaan myös tulevaisuudessa, ellei Kansanpuistossa vuokralla oleva Turun työväensäätiö radikaalisti muuta toimintatapojaan.

Vaikka säätiö onkin vuokrannut esim. ravintolarakennuksen yksityiselle yrittäjälle, kuuluu vastuu ja toiminnan valvonta mielestäni säätiölle, koska rakennuksen omistaa kaupunki. Jos rakennus olisi säätiön omistuksessa, olisi valvonta todennäköisesti tarkempaa. Tällä hetkellä alueen valvontaa laiminlyödään selkeästi, koska esim. viime kesäistä Ruisrockia varten ravintolan kylkeen rakennettu lisäterassikyhäelmä poistettiin vasta marraskuussa, vaikka se tulisi poistaa heti tapahtuman päätyttyä.

Laiminlyönnin taustalla saattaa olla "energian" vajavuus, koska suurin tarmo taitaa kulua olutsotkujen ja vuokraepäselvyyksien selvittämisessä. Säätiön tulisi myös tosissaan harkita luopumista alueesta, koska toiminta Kansanpuistossa jättää jälkensä myös muuhun toimintaan.

Heräämistä pitäisi tapahtua myös muualla kuin vain Turun työväensäätiössä, ennen kuin yhteiselle rakennukselle tapahtuu korvaamatonta vahinkoa. Kirjoittajan mainitsema putkien jäätymisen pitäisi viimeistään laukaista hälytyskellot. Jälkiviisaus kun ei ole enää perusteltua.
Kansallisaarre