Lukijoilta

Soittamisen riemua
oppilasorkesterissa

Nimim. "Musiikki pääasiaksi musiikkiluokilla" kirjoitti TS:ssa 18.4. Mielestäni hän ei tunne Luostarivuoren musiikkiluokkia. Toki Puolalanmäki on hyvä koulu ja Jarmo Kokkonen taitava musiikkimies. Mutta näihin orkesterinjohtajiin, "jotka panostavat nuoriin ja tekevät työnsä sellaisella innolla ja jämäkkyydellä, että se tarttuu muihinkin kuin esiintyjiin" lukeutuu myös Sulev Anomäe, joka ahkerasti harjoittaa koululaitoksen oppilasorkesteria. Hän osaa tarvittaessa olla jämäkkä, mutta toisaalta taas ymmärtäväinen.

Orkesterin ilmapiiri on hyvä ja orkesterissa huokuu musiikin ilo. Mielestäni ohjelmistokin on monipuolinen, sillä soitamme Adiemuksen rinnalla nyt tanssimusiikkia, mutta "perinteistä" klassistakin on tullut soitettua, ehkäpä eniten. Sitäpaitsi Adiemus oli oppilaiden oma toivomus. Kuoron pienuus taas johtuu siitä, että oppilaat eivät halua tulla kuoroon, varsinkaan pojat.

Mielestäni koululaitoksen oppilasorkesterin puhaltajien ja Puolalanmäen orkesterin yhdistäminen oli erittäin typerä ratkaisu. Mihin menisivät koululaitoksen orkesterin jousisoittajat, joiden bassosektioon itse kuulun? Eikä musiikissa ole tärkeintä esiintyminen, tärkeintä on musiikin riemu ja rakkaus musiikkiin.
Karoliina Koivusalo
koululaitoksen orkesterin kontrabasisti