Lukijoilta

Tuomasmessu toteutettiin huolella

Tuomasmessun tavoitteena on kutsua jumalanpalvelukseen ihmisiä, joille perinteisen jumalanpalveluksen aika ja muodot eivät tunnu luontevilta. Nämä uudet ihmiset eivät tule lukeneeksi seurakuntien rivi-ilmoituksia. Heitä kutsutaan näyttävällä ilmoituksella, jonka kustannuksista useat eri firmat ovat vuorollaan vastanneet.

Näin tehtiin sunnuntaina 25.4. Mikaelinkirkon täytti seurakunta, joka veneilykauden alkajaisiksi hiljentyi pyytämään siunausta. Kirkkoon ei ole sopivaa tuoda mainoksia. Tuomasmessussa ei mainosteta yrityksiä, ei kyltein eikä sanoin. Merihenkisessä Tuomasmessussa oli kuitenkin kolmesta rekvisiittana olevasta purjeesta yhteen, partiolaisten purjeeseen, jäänyt maailmanympäripurjehduksen muistona tunnistettava logo, joka sekin oli suurimmaksi osaksi onnistuttu kiertämään pois näkyvistä. Diaprojektorin toimittaneen AV-firman testikuva poistettiin näkyvistä noin puoli tuntia ennen messun alkua.

Tuomasmessun tärkeimmät elementit ja menestystekijät ovat reipas musiikki, kansankielinen saarna ja vapaaehtoiset tekijät. Laivaston soittokunta antoi mahtavan panoksensa korkeatasoisella ja hyvin valitulla musiikilla. Merihenkiseen Tuomasmessuun tulija sai kokea tulevansa raikkaaseen, huolellisesti valmisteltuun jumalanpalvelukseen.

Soittokunnan marssittua tyylikkäästi parvelle alkoi klo 18.00 ehtoollisjumalanpalvelus. Yli viidenkymmenen vapaaehtoisen työntekijän panos rukouksissa, lauluissa ja alttareissa oli yhtä värikäs kuin koko läsnäoleva seurakuntakin.

Tuomasmessu on saanut nimensä epäilevästä Tuomaasta. Kerran hänkin onnistui olemaan paikalla oikeaan aikaan ja sai kohdata Jeesuksen, koskettaa häntä ja vakuuttua asian aitoudesta.

Messussa mukana ollut Turun tuomasvanhemmisto:
Tiina Rautiainen, Mia Aspegren, Erkki Haarala, Jorma Kalajoki, Sari Lehti, Pirjo Vuola, Ritva Koutu-Koskinen, Tor Spiik, Anja Kiiski