Lukijoilta

Mikä on paikkasi Kiekko-67?

Kiekko-67, oletko sittenkään ansainnut paikkaasi turkulaisella kiekkokartalla? Juniorijaoston jäsenten ja valmennusvastaavien kommentit ovat olleet sitä luokkaa, ettei kasvattajan roolin voida katsoa olevan sopiva tälle seuralle. Kyllähän nuorisotyössä lienee edelleen johtavana periaatteena kasvattaa nuorista yhteiskuntakelpoisia kansalaisia, jolloin käsitteet tasapuolisuus, yhdenvertaisuus ja oikeudenmukaisuus ovat avainasemassa.

Miten seura on voinut sallia tilanteen, jossa joukkuetta valmentaa valmentaja, jonka kanssa nuorisotyötä tekevä seura ei ole tehnyt edes valmennussopimusta. Kenelle valmentaja on vastuussa? Palkan maksavalle johtoryhmällekö? Miksi seuralla on valmennuspäällikkö? Miten seura voi kantaa vastuun tällaisesta toiminnasta?

Ovatko juniorijaoston Kari Palosen kommentit ja haastattelut hänen omia vastineitaan vai voiko seura vastoin vakaata käsitystäni olla niiden takana? Kari Palonen, lue juniorikiekkoa koskeva TS:n kirjoitus uudestaan ja mieti, mistä siinä puhutaan. Ongelman ydin ei tosiaankaan ole Timo Nummelinin kyyneleet ja sydämistynyt olotila, vaan niiden lukuisten jääkiekkoa harrastavien poikien kyyneleet.

Jos seuran virallinen vastine on kääntää naureskellen keskustelun huomio Nummeliniin, jolla todellisuudessa ei liene "johtoryhmän ja peluuttamisen" kanssa mitään tekemistä, ollaan väärillä jäljillä:

Pitäisikö sinun Palonen pyytää haastattelu myös niiltä sydämistyneiltä pojilta, jotka pelien jälkeen ovat käyneet suihkussa vain peittääkseen silmiensä kyyneleet.

Odotankin nyt mielenkiinnolla KlEKKO-67:n virallista kannanottoa ja ratkaisua ongelmaan. Pyyhitänkö tämäkin ongelma jälleen junnukiekolle tyypilliseen tapaan maton alle?
Kiekko-67 tunnetko kasvattajanvastuusi?
Teppo Virala