Lukijoilta

Uskallanko enää
ruokkia siilejä?

Kai Aulio<br />Eläinrakkaana ihmisenä kirjoittaja haluaa pitää huolta siileistä. Hän kysyykin, mitä ruokaa niille uskaltaa antaa.
Kai Aulio
Eläinrakkaana ihmisenä kirjoittaja haluaa pitää huolta siileistä. Hän kysyykin, mitä ruokaa niille uskaltaa antaa.

Olen jo vanha ukko ja pidän eläimistä. Eräänä päivänä syksyllä löysin takapihalta lehtikasasta kaksi pientä siiliä. Vein ne autotalliin laatikkoon, jossa oli heiniä. Hetken kuluttua huomasin toisen kuolleeksi, joten hautasin sen. Toinen sitä vastoin oli kovasti pirteä, annoin sille ruokaa ja se söi ja voi ulkoisesti hyvin.

Koska minulla ei ollut mahdollisuutta hoitaa sitä kevääseen, soitin eläinsuojeluvalvojalle ja pyysin että hän ottaisi sen hoiviinsa. Näin tapahtuikin.

Kun kerroin, että eläin oli ollut minulla kolme vuorokautta, hän kysyi mitä olin antanut ruokaa. Vastasin että Serti-koiranmakkaraa. Sain kuulla, ettei koiranmakkara ole siilin ruokaa.

Tämän vuoksi esitänkin kysymyksen asiantuntijoille. Haluaisin tietää kuinka suuren ekokatastrofin olenkaan saanut aikaan. Jäin eläkkeelle 1983 ja olen siitä lähtien ruokkinut siilejä yleensä huhtikuun 15. päivästä lokakuun 15. päivään - keskimäärin yksi makkara per päivä 16 vuoden ajan. Se tekee 2 880 kpl § 500gr = 1 440 kg.

Koska luulin tuntevani siilit, en ymmärtänyt, että tästä aiheutuisi jotain harmia eläimille.

Sen ymmärrän, ettei maito eikä vehnäpulla ole siilin ruokaa. Mutta luulin, että eläintenruoka olisi sille lihansyöjänä sopivaa. Kertokaa ihmeessä uskallanko tulevana kesänä ruokkia näitä pikkukavereita vai joudunko hylkäämään ne.
Luonnosta pitävä