Lukijoilta

Runosmäkeen uusi terveyskeskus

TS/Tuula Heinilä<br />Vaihtoehtoja ovat nykyisen terveyskeskuksen korjaaminen tai kokonaan uuden rakentaminen. Kirjoittajan mielestä jälkimmäinen vaihtoehto tulisi toteuttaa pikaisesti.
TS/Tuula Heinilä
Vaihtoehtoja ovat nykyisen terveyskeskuksen korjaaminen tai kokonaan uuden rakentaminen. Kirjoittajan mielestä jälkimmäinen vaihtoehto tulisi toteuttaa pikaisesti.

Runosmäen terveyskeskusongelmista on keskusteltu lähes 20 vuotta. Nyt tilanne on kärjistynyt siinä määrin, että nykyisissä tiloissa ei voida enää jatkaa.

Oli yllättävää lukea lehdestä (TS 10.4.) kokoomuksen kannanottoa, että "hankkeen valmistelun takkuaminen ja sen ympärillä käyty politikointi on saatava loppumaan". Juuri kokoomushan on kerran toisensa jälkeen estänyt kyseisen aseman rakentamisen. Kun lukee juttua pidemmälle selviää, että kokoomus vaatiikin "että Turun on keskityttävä nykyisen rakennuksen pikaiseen peruskorjaukseen ja laajentamiseen".

Kaupunginvaltuusto on myöntänyt 7,5 miljoonaa markkaa vanhan korjaukseen tai uuden rakentamiseen, minkä johdosta korjausvaihtoehto tutkittiin ensin ja todettiin, että kyse on liian mittavasta korjauksesta ja lopputuloksena olisi epäkäytännölliset tilat. Ratkaisu olisi paitsi kallis myöskin susi. Tämän pitäisi olla myöskin kokoomuksen tiedossa.

Turulla on syksyllä 1998 laadittu valmis hankesuunnitelma noin 10 miljoonaa markkaa maksavasta uudesta terveyskeskuksesta nykyisten tilojen välittömässä läheisyydessä olevalle kaupungin tontille, jonka hankkeen kokoomus on toistaiseksi tyrmännyt.

On irvokasta väittää, että nimenomaan tälle hankkeelle ei löytyisi puuttuvaa 2,5 miljoonan rahoitusta, kun tietää mihin kaikkeen muuhun rahaa tuntuu löytyvän meidän oikeistoenemmistöisessä kaupungissamme.

Rakentamisajaksikin on löytynyt lisätiloja läheisestä koulusta. Nyt puuttuu tosiaan vain poliittinen päätös asiasta.
Ruth Hasan
kaupunginvaltuutettu (sd)