Lukijoilta

Harjoittelupaikat
varattu työttömille

Olen tämän kevään abiturientti, joten kirjoitukset ovat takana päin. Menin työvoimatoimistoon katsomaan löytyisikö minulle harjoittelupaikkaa/kesätyöpaikkaa, ja ei aikaakaan, kun näin minulle juuri sopivan ilmoituksen: päiväkotiin haettiin harjoittelijaa.

Tämä olisi minulle juuri sopiva paikka, sillä olen mahdollisesti lähdössä kuluvan vuoden aikana au pairiksi, joten tarvitsen kokemusta lastenhoidosta pikaisesti.

Soitin päiväkotiin, ja pari päivää myöhemmin oli haastattelu. Vasta siellä sain tietää, etten pääse harjoittelijaksi. Menin hämmästyneenä työvoimatoimistoon kysymään asiasta, ja siellä todettiin, että en ole harjoittelupaikkaan sopiva. Kun kysyin syytä, niin työvoimatoimiston virkailijat sanoivat, että minun olisi pitänyt olla kolme kuukautta työttömänä! Eikä se tietenkään minun kohdalla käynyt päinsä.

Sekä minä että päiväkodin johto olimme molemmat todella pettyneitä, sillä päiväkodeissa on jatkuvasti pulaa työvoimasta, ja minä olisin saanut hyvän kesätyöpaikan. Toki ymmärrän, että työttömät ovat etusijalla, että he eivät syrjäydy, mutta kun työttömiä ei ole harjoittelupaikan hakijoina! Sen tähden kukaan ei pääse harjoittelupaikoille. Nuoret, jotka haluaisivat päästä töihin mihin tahansa, maleksivat kesän tekemättä mitään hyödyllistä ja lastenhoitajat tuskailevat työvoimapulasta! En todellakaan
ymmärrä...
Mervi Santavuori