Lukijoilta

Sunnuntain aukiolo
ei ole tarpeen

Kauppojen sunnuntain aukioloja vaadittaessa korostetaan työllistävää vaikutusta. Tämä ei kuitenkaan ole totta. Sama porukka tekee tämänkin työn eli työtahtia vaan kiristetään. Palvelu huononee, koska henkilökuntaa ei ole riittävästi.

Sunnuntaisin asiakkaita houkutellaan tappiollisilla tarjouksilla, mikä pienentää kaupan katetta. Kokonaismyynti ei nouse, vaan se on arkipäivien myynnistä pois. Tätä kompensoidaan palkkakuluja pienentämällä eli työntekijöitä ei voida ottaa sunnuntaiaukioloja varten lisää. Nekin vähät työntekijät ovat pätkätyöntekijöitä, joiden ammattitaito ei ole kehuttava.

Minkä takia kauppojen yleensä pitää olla auki sunnuntaisin? Kyllä ruokaa pitäisi pystyä ostamaan kahdeksi päiväksi nykyisten jääkaappien ja pakastimien aikakaudella. - Miten joskus ennen vanhaan pärjättiin ilman sunnuntaiaukioloja ilman jääkaappeja ja muita vempaimia.

Eikö nykyajan ihmisillä ole viikonloppuna muuta järkevämpää tekemistä kuin kierrellä kaupoissa.

Väite, että koko perheellä on silloin yhdessä aikaa tehdä ostoksia, on naurettava. Koska kaupassa viikonlopun työssä oleva pääsee perheen kanssa ostoksille? Ei koskaan, koska muilla työntekijöillä on yleensä lauantaina vapaapäivä.

Sanotaan kilpailun vääristyvän, kun huoltoasemat ja kioskit saavat myydä elintarvikkeita illalla ja viikonloppuisin. Niiden myynti on kuitenkin mitättömän pientä. Annetaan niiden myydä se pieni osa.
Jorma