Lukijoilta

Turun aloitettava arvokeskustelu

Päättäjät valtuustossa ja muut johtavat virkamiehet! Olisi aika avata silmät ja aloittaa arvoasettelukeskustelu Turussa. Kaupungin vastuu asukkaistaan tuntuu unohtuvan erilaisten intressipiirien paineen alla. Vanhusten, sairaiden ja lapsiperheiden asemaa huononnetaan koko ajan.

Suoranainen irvikuva tilanteesta on Turun Sanomien 8.4. sivun 3 uutiset kaupungin suunnitelmista. Pääkirjaston arvioidut kustannukset 100 miljoonaa, lääkärille pääsyä voi joutua odottamaan jopa kuukauden! Tällaiset suunnitelmat ylittivät kaikki tyhmyyden rajat!

Lisäksi suunnitelmien listaan voidaan lisätä jalkapallostadion, uusia jäähalleja, erilaisia urheilupaikkoja, on erilaista Marineumia, kaupungin jakamia erilaisia tukia, lainoja ja rahoituksia.

On hotelleja, on biotekniikan yrityksiä, samoin tietoliikenteen yrityksiä. Kaksi viimeistä mainittua tuovat sentään uusia työpaikkoja ja niiden tukemista voidaan puolustaa. Lisäksi rahaa tuntuu riittävän erilaisten puistojen ja vapaa-aikapisteiden luomiseen.

Ihmettelyä on myös herättänyt Viilarinkadun sivuun tuleva puisto-äänivallimaansiirtotyömaa, jonka teko on jo kestänyt vuoden verran. Mitähän se on maksanut ja kenen pussiin raha valuu?

En ole urheilun enkä kulttuurin vastustaja, mutta nämä sektorit tulisivat paljon vähemmälläkin toimeen, rahaa valuu näihin kuin vesi hiekkaan, syntyy vain uusia monumentteja, mutta ei edes merkittävästi pysyviä työpaikkoja.

Minne on unohtunut pieni muiden jalkoihin jäänyt ihminen?
Arvoasettelun ja
ahdistuneitten puolesta