Lukijoilta

Viihdettä lasten
kustannuksella

Auraviihde järjesti tänä vuonna lasten laulukilpailu Karusellissa uuden Teinitähtikilpailu-sarjan. 52 teinitähtikilpailijaa (11-16 vuotiaita) oli valittu esikarsinnan perusteella esittämään kilpailulaulunsa Silja Eurooppa- laivalle Turun ja Tukholman välille 14-15.3. Esikarsinnan selvittäneet kilpailijat saivat käyttöönsä 4 hengen hytin ja ilmaisen risteilyn. Matka oli ilmainen myös kilpailijan kanssamatkustajille. Tämä oli tietysti hieno asia ja risteily oli siltä osin hyvä kokemus. Samalla saatiin laivalle joukko asiakkaita.

Ymmärrän hyvin, että Karuselli-laulukilpailussa oli kyse ensisijaisesti viihteestä eikä niinkään kilpailusta, mutta se mikä tästä teki viihdettä oli varsinainen yllätys.

Auraviihde ei ollut ottanut huomioon orkesterinsa kykyä oppia soittamaan 48 erilaista laulua viikon varoitusajalla. Laivalla teinitähtiä säestäneen orkesterin esitys oli surkuhupaisaa. Osa lapsista joutui opastamaan soittajia, osaa kilpailukappaleista orkesteri ei osannut soittaa lainkaan. Osan orkesteri soitti täysin väärin tai jätti osasta säkeistöjä soittamatta. Kilpailijat eivät saaneet harjoitella etukäteen kappalettaan orkesterin kanssa.

Olisi odottanut, että kilpailijoille olisi järjestetty tasavertaiset olosuhteet säestyksen suhteen. Lapset ottavat tällaisen kilpailun tosissaan, panostavat siihen ja uskovat, että aikuisetkin tekevät samoin.
Lapset ja lapselliset maksumiehinä