Lukijoilta

Satamajohtajalle
annettava työrauha

Julkisuudessa Turun satamasta pääasiassa annetaan kuva, joka täyttää hyvinkin negatiiviset tunnusmerkit. Julkisuuden lempilapsi tuntuu olevan sataman johtaja Tom Luoma, koska hänen henkilökohtaisia asioitaan riepotellaan ja ihmetellään, että voiko satama lainkaan toimia, kun johtaja on toistuvasti sairaslomalla.

Luoma on viimeisen kahden vuoden aikana ollut sairaslomalla yhden kerran, joten julkisuuden ja tiedonvälityksen spekuloinnit ja ihmettelyt ovat todella väärässä mittakaavassa.

Sataman johtajakin on tehty aivan samoista aineista kuin me muut, joten ei voi olla mitenkään mahdotonta, että kahteen vuoteen mahtuu yksi sairaanaoloaika sataman johtajallakin.

Luoman aikana on Turun satamasta tehty kaksi keskeistä tutkimusta. Toisen on tehnyt Taloustutkimus ja toisen Arvoanalyysit Oy. Taloustutkimus on tehnyt puolueettoman tutkimuksen Suomen satamista, jossa satamissa tai satamaa lähellä olevat liikeyritykset ja yhteisöt arvostivat Turun sataman ykkössijalle.

Joten liiketoiminta-alue Turun sataman osalta niin tutkimuksen kuin tuloksenkin valossa on Luoman aikana ollut selvästi kehittyvää ja oikeaan suuntaan menevää. Arvoanalyysit Oy:n tutkimus kohdistui henkilöstöön ja henkilöstöpolitiikkaan. Tutkimuksen tuloksena välttävät arvosanat yhteenvedosta kohdistuivat selvästi organisaatiorakenne-alueelle, jonka moniportaisuus on selvä muinaisjäänne menneisyydestä. Välttävien osa-alueiden osalta näkee Luoma ensisijaiset korjaustarpeet.

Em. asiat selvästi osoittavat, että Luoma on luotsaamassa Turun satamaa erittäin hyvään suuntaan, joten tiedotusvälineet, julkisuus, antakaa sataman johtajalle työrauha ja selvästi perusteettomasti annetun kepin sijasta olisi nyt porkkanan aika.

Reima Dahl
satamarakentajat, tuntipalkkaisten luottamusmies