Lukijoilta

Lupaukset toteen

Näin eduskuntavaalien lähestyessä vaalimainokset ilmestyvät katukuviin, teiden varsille ja kirjeluukuista koteihin. Niissä luvataan meille äänestäjille korjausta lähes kaikkeen mahdolliseen elämänkirjomme parantamiseen.

Äänestäjänä odotan selkeitä vaalilupauksia ainoastaan niistä asioista, joiden vuoksi olette todella lähteneet ehdokkaaksi. Odotan teidän muistavan lupauksenne vielä eduskunnassa toimiessannekin.

Mielestäni turhan paljon politiikka saa määrätä eduskuntatyöskentelyä. Ettehän te pyri sinne omia, ettekä puolueenne etuja ajamaan, ettehän? Meidän äänestäjien äänillä teidät sinne eduskuntaan valitaan, ja koko kansan parhaaksi teidän tulee siellä myös toimia.

Uskon, että tulevat vaalit ovat enemmän henkilövaalit kuin poliittiset. Nyt on korkea aika puhdistaa julkisuuden kuvaa, joka on päässyt pahasti ryvettymään. Vähän väliä pulpahtaa kansan tietoon, mitä ikävämpiä väärinkäytöksiä kansakunnan yhteisten asioiden hoidossa.

Rehellisyyttä on syytä nyt peräänkuuluttaa kaikessa. Uskottavuutta päättäjiin ei saada vippaskonsteilla, vaan ainoastaan teidän vahvalla oikeudenmukaisella toiminnallanne.

Yksinäinen ajattelija