Lukijoilta

Kiinteä tieyhteys on
elintärkeä saaristolle

Vuosien varrella on nähty, että suunnitteilla oleva kiinteä tieyhteys Paraisten ja Nauvon välillä herättää kiinnostusta ja mielipiteitä. Hyvä niin.

Anna-Liisa Mäkelän kirjoitus (TS 31.1. ) Paraisten ja Nauvon välisestä kiinteästä tieyhteydestä oli asiantuntemattomuudessaan kaikkien kirjoitusten pohjanoteeraus.

Anna-Liisa Mäkelä lähtee kirjoituksessaan siitä, että saariston ja siellä elävien ihmisten ainoa tehtävä on palvella ja miellyttää turisteja. Niinhän asia ei tietysti ole. Matkailu on tärkeä elinkeino saaristossa, mutta ei läheskään ainoa.

Kiinteä tieyhteys ja hyvät kulkuyhteydet yleensä ovat saariston kannalta aivan elintärkeitä. Näin pystymme luomaan edellytykset sille, että saaristossa säilyy vakituinen asutus, joka pitää saariston elävänä. On kauppoja, pankkeja, maanviljelystä, kalastusta, kouluja, pienteollisuutta - kaikkea mitä kuuluukin viihtyisään kuntaan.

Anna-Liisa Mäkelä väittää, että Nauvossa on ympärivuotisia asukkaita vain 5-6 talouden verran, ja että hekin muuttavat kohta ulkomaille. Todella loukkaavaa kirjoittelua! Nauvossa on noin 1450 asukasta ja noin 750 taloutta. Kiinteä tieyhteys palvelisi mitä suurimmassa määrin myös Korppoon ja Houtskarin asukkaita noin 1900 ihmistä. Tähän lukuun pitää tietysti vielä lisätä näitten kuntien mökkiläiset, joista suurin osa käyttää saariston kulkuyhteyksiä ympäri vuoden.

Varmasti naantalilaisena kaupunginvaltuutettuna ymmärrät, miten tärkeätä on pitää huolta kunnan vakituisista asukkaista ja luoda heille hyvät edellytykset toimeentuloon ja hyvään elämään. Kun nämä asiat ovat kunnossa, niin on turistienkin hyvä ja miellyttävä tulla tällaiseen paikkaan.

Monica Forss
Kunnanvaltuuston puheenjohtaja
Nauvo