Lukijoilta

SAK ja Sdp
kadehtivat
työreformia

SAK on lähtenyt käsittämättömän voimakkaaseen hyökkäykseen mitätöidäkseen keskustan esityksen köyhien ihmisten aseman parantamisesta. Liekö taustalla SAK:n ja Sdp:n kateus siitä, että nämä eivät ole keksineet mitään niin hyvää ohjelmaa.

SAK otti esille vertauksen palaamisesta torppariaikaan ja mikä onkaan sen osuvampi vertaus. Tuolloinhan oli aika, jolloin rikkaat kartanonherrat sortivat köyhiä ja koettivat tehdä kaikkensa, jotta nämä olisivat pysyneetkin köyhinä. Kun köyhien torpparien asemaa sitten ryhdyttiin parantamaan, asettuivat rikkaat kartanonherrat tätä vastaan.

Nykyisessä ajassa ei ole mitään uutta. Kun köyhien ihmisten köyhyyttä pyritään lieventämään ja heidän asemaansa kohottamaan, asettuvat nykyajan rikkaat "kartanonherrat" etujärjestöjensä - SAK ja Sdp - tuella tätä pyrkimystä vastaan. Viime päivinä on nähty mikä hirveä häly on nostettu vaatimuksesta tasata rikkaiden etuoikeuksia myös köyhemmille. Mikäpä etuoikeus se enää on, jos siitä pääsevät osallisiksi useat muutkin.

Lauri Ihalaisen tulee muistaa, että Korpiloukon Riikka odottaa yhä sitä apua, mikä hänelle luvattiin kunhan hän olisi vetänyt sen punaisen viivan. Historia toistunee taas?

Aarne Vesterinen