Lukijoilta

Työrauha
työryhmille

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin vs. johtaja Leo Mikkolan mielestä Raision ja Turunmaan sairaalat tulisi liittää Tyksiin (TS 4.11.). Samassa jutussa todetaan myös. mm. että "osaa Raision aluesairaalan vuodepaikoista ollaan parhaillaan muuttamassa terveyskeskuksen vuodepaikoiksi."

Ihmettelen kovasti tällaista lausuntoa nyt, kun Raision aluesairaalassa piirin toimesta ja yhdessä aluesairaalan kanssa tutkitaan erilaisia vaihtoehtoja toiminnan jatkamisesta tai muuttamisesta. Työryhmälle on annettu aikaa vuoden loppuun saakka vertailla erilaisia vaihtoehtoja toisiinsa ja tuoda ne myös Raision aluesairaalan johtokuntaan pohdittavaksi.

Päätöksiä vuodepaikkojen muuttamiseksi terveyskeskuksen vuodepaikoiksi ei minun tietääkseni ole tehty, ei ainakaan Raision aluesairaalan johtokunnassa. Johtokunnan käsittelyyn ei edes vielä ole tuotu erilaisten vaihtoehtojen vertailua koskevia tutkimuksia, vaikka johtokunta näin edellytti ennen kuin mitään päätöstä millään taholla tehdään.

En tiedä miksi näin kovin puhutaan vain Raision aluesairaalan lopettamisesta, eikä pohdita miten sairaala saataisiin vielä paremmin palvelemaan alueen asukkaita kirurgian- ja sisätautien erikoisaloilla. Raision aluesairaalan talousarvio saatiin piirin edellyttämään tasoon, joten sekin puoli pitäisi olla kunnossa. Potilaat tulee kuitenkin hoitaa jatkossakin jossakin, mutta herää kysymys missä? Ja millä hinnalla. Hoitojaksojen keskihintavertailussa Raision tuottavuus on piirin parhaimpia.

Antti Hulmi
Raision aluesairaalan
johtokunnan jäsen
Maskun kunnanvaltuuston II vpj (sd)