Lukijoilta

Ei moottoritie
lisää automäärää

Turun Sanomien pääkirjoituksessa keskiviikkona 21.10. oltiin huolestuneita E18-tien rahoituksesta. Kaikki jotka ovat huolestuneita kyseisen tien tärkeydestä voisivat mennä katsomaan Turun päässä olevan tien liikennettä. Valmista tietä on jo Paimioon saakka.

Vaikka Kaarinasta Turkuun on 50-80 nopeusrajoitukset ei silti ruuhkia ole syntynyt. Nopeusrajoituksethan ovat sitä varten, että syntyisi ruuhkia ja voitaisiin todistella tien tarpeellisuutta, eihän mitään järkeä ole rakentaa kallista moottoritietä ja laittaa näin alhaisia nopeusrajoituksia.

Toinen huomionarvoinen kohta. Paimiossahan tie päättyy ja jatkuu kaksikaistaisena eteenpäin ja liittymään yhtyy vielä entinen 1-tie. Nyt luulisi olevan valtaisan ruuhkan tässä "pullonkaulassa", mutta eipäs ole.

Täytyy ottaa huomioon, autojen määrä ei kasva moottoritien myötä, joten jos meillä on jotain käden ulottuvilla Pietarissa niin kyllä me saamme ne sieltä näillä olevillakin teillä. Jos minun pitäisi ajaa rekka Turusta Pietariin niin menisin reittiä Forssa-Riihimäki-Lahti-Viipuri. Ei ole mielekästä mennä Etelä-Suomen ruuhkiin ja etenkin Helsingin ruuhkiin matelemaan kun kerran on vaihtoehtoinen tie joka on hiljaisempi ja hyvässä kunnossa. Matkan pituus on sama.

Minä puolestani vetoaisin Turun kansanedustajiin, olisiko meillä mahdollisesti tärkeämpiä kohteita kun ajattelee ihmistä.

Teuvo Launiainen