Lukijoilta

Miksi tuetaan
sikarinvalmistusta

Paraisten Säästöpankin omistamiin tiloihin on veromarkoin tuettuna pystytetty kotimainen sikaritehdas. Siinä ei liene mitään vikaa (omapahan on vikansa) kun "varakkaat, hyvästä tykkäävät yli 40-vuotiaat, jotka syövät hyvin" polttelevat näitä aikaansaannoksia. Mutta siinä on pahasti jokin pielessä, jos KERA ryhtyy rahoittamaan tämäntyyppistä tuottamatonta ja kansanterveydelle vaarallista puuhaa 280000 markalla ja samaan aikaan kunnat säästävät vanhusten hoidossa ja opettajia pistetään pakkolomille.

Sikarinpoltto aiheuttaa tehokkaasti keuhko-, kieli-, kurkku- ja ruokatorvensyöpää - naisille herkemmin kuin miehille. Sydäntautia sairastavalle ja tupakoimattomalle korkeat sikarinpoltosta aiheutuvat häkäpitoisuudet sisätiloissa ovat vaarallisia. Yhdessä sikarissa voi olla nikotiinia ja syöpävaarallisia nitrosamineja yhtä paljon kuin koko savukerasiassa.

Olisikohan Paraisten pikkukaupungin asukkaat onnellisempia, jos KERA:n 280000 mk olisi pistetty "uimahallirahastoon", sillä Paraisilla ei ole uimahallia. Mutta onhan siellä sentään nyt sikaritehdas.

"Cancer factory"