Lukijoilta

Emäntä vastaa

Pettynyt lukiolainen kirjoitti Turun normaalikoulun lukiolaisten jääneen ilman kouluruokailun juhla-ateriaa 24.9. (TS 30.9.). Oikaisuna kerron, etteivät suinkaan kaikki lukiolaiset jääneet ilman juhla-ateriaa. Pääruoka - broileria tahitialaiseen tapaan - loppui kyllä noin kello 12, mutta huomattava osa lukiolaisista oli käynyt jo aikaisemmin syömässä.

Pääruoka korvattiin edellisenä päivänä valmistetulla uunikalalla. Pyydän anteeksi, että pääruoka loppui kesken.

Pohdinta ruoan menekin arvioimisesta on paikallaan. Menekin arvioiminen ei kuitenkaan ole yhtenäkään päivänä helppo tehtävä. Ruokailijamäärissä on päivittäin suuria poikkeamia, lähes 200 henkeäkin. Kyseisenä juhlapäivänä ruokailijamäärä oli 102 henkeä suurempi kuin edellisenä päivänä.

Kirjoittaja toteaa, että leipä ja jälkiruoka on myös loppunut usein kesken. Leipä ei ole loppunut normaalikoulun keittiöstä. Näkkileipää on aina tarjolla. On myös harvinaista, että päivän tuore leipä loppuu. Sama koskee jälkiruokia. Yleensä molempia jää vielä seuraavana päivänä tarjottavaksi.

Ruokailuun liittyvissä asioissa toivoisin suoraa palautetta, eli asioista voidaan keskustella heti, olenhan joka päivä paikalla. Ottakaa rohkeasti yhteyttä. Epäkohdat on mahdollista korjata, kun ne tuodaan reilusti esille.

Emäntä Liisa Peltola
Turun normaalikoulu