Lukijoilta

Elektroniikkatyöpaikat
vaakalaudalla?

Työnantajamme Trafocomp Oy on useaan otteeseen julkisuudessa todennut, ettei sisaryritysten perustaminen Unkariin vaikuta työllisyyteen Kalannin tehtaalla, viimeksi Turun Sanomien artikkelissa 12.9.
Tosiasiassa yhtiö irtisanoi kolmentoista työntekijän työsuhteen 8.4.98, ainoana perusteena yt-neuvottelujen aikana oli työn siirtäminen Unkariin, jossa tuotantokustannukset ovat ainakin vielä alhaisemmat.
Irtisanomiset eivät ylittäneet uutiskynnystä, mutta jokaiselle irtisanotulle ammatti-ihmiselle ja työyhteisöllemme prosessi oli ja on raskas.
Järjestelyt, joiden myötä lisää työtä tulevaisuudessa todennäköisesti siirtyy pois Suomesta, ovat kaikkien työntekijöiden nähtävissä.
Yrityksen työntekijöiden keinot työpaikkojen säilyttämiseksi ovat rajalliset. Tuotannon tehostamisessa ja turhien kustannusten karsinnassa olemme tietenkin mukana, mutta mihinkään palkka-aleen meillä ei ole varaa. Koska työnantajan kanssa on avoimesti ja tuloshakuisesti hoidettu monta vaikeaa tilannetta en usko meillä olevan halukkuutta laittomiin painostustoimiin.
Koominen tilanne on silloin, jos me veronmaksajina olemme EU- ja kansallisen tuen kautta rahoittamassa omien työpaikkojemme siirtymisen pois kotimaasta.
Matti Nurminen
pääluottamusmies
Trafocomp Oy, Uusikaupunki