Lukijoilta

Moottoriurheilu on
hyödyllistä toimintaa

Televisiossa, radiossa ja eri lehdissä esiintyy silloin tällöin henkilöitä, jotka ihannoivat tai suorastaan jopa jumaloivat uutta hienoa henkilöautoaan. He sanovat oman auton olevan heille välttämättömyys, koska joutuvat työssään liikkumaan paljon paikasta toiseen.

He myös toivovat, että autoteollisuus pystyisi jatkossa kehittämään entistä parempia, turvallisempia ja taloudellisempia autoja. Ja sitten melkein samaan hengenvetoon he tuomitsevat moottoriurheilun turhana energiaa ja rahaa kuluttavana sekä luontoa saastuttavana toimintana, joka pitäisi ehdottomasti lailla kieltää ja lopettaa kokonaan.

He siis puhuvat ristiin oman itsensä kanssa. Miksikö muka? No siksi, että kaikki autojen, moottorin-, autonrenkaiden- ja muiden autonosien valmistajat hyödyntävät kaikki F1-, ralli- ja muista moottoriurheilukilpailuista saatavat kokemukset.

Jos moottoriurheilua ei koskaan olisi harrastettu, eivät tämän päivän henkilöautot olisi teknisesti juurikaan vanhanaikaisia hevoskärryjä ihmeellisemmällä tasolla. Oma urani moottoriurheilussa jäi pelkäksi harjoitteluksi ilman yhtäkään kilpailua. Mutta tulihan sentään hankituksi hyödyllistä ajoharjoittelua suljetulla moottoriurheiluradalla.

Paljon ajanut