Lukijoilta

Kodinomaista
päivähoitoa lapsille

Olen huolestuneena seurannut lasten ja nuorten "pahoinvointia" murhia, pahoinpitelyä, varkauksia. Jo pienenä lapsella tulisi olla rajat ja turvallinen kasvuympäristö.

Toisilla se on päivisinkin koti, toisilla päivähoitopaikka.

Päiväkodeissa ryhmäkoot suurenevat, henkilökunta ei jaksa eikä ehdi paneutua joka lapsen tarpeisiin, lapsi syrjäytyy. Lapset sairastavat myöskin usein isoissa ryhmissä.

Tämä vaikuttaa lapsen kehitykseen, tulee häiriköitä ja syrjäänvetäytyviä, joita sitten hoidetaan "säästyneillä" päivähoitovaroilla.

Myös kouluissa tukiopetusta on vähennetty, luokkien oppilasmääriä suurennettu. Lapset purkavat aggressioitaan mm. pahoinpitelyllä. Voiko näin jatkua?

Lapseen tulee "panostaa" jo pienenä ja päivähoidosta on aloitettava. Lapset pieniin ryhmiin perhepäivähoitoon, siellä lapsella on kodinomainen hoitopaikka, tuttu ja turvallinen hoitaja, jolla riittää aikaa kannustaa lasta elämän ensimmäisinä vuosina.

Olen tullut tulokseen, että valitessani kunnallisen perhepäivähoitopaikan lapsilleni olen tehnyt oikean ratkaisun. Voin aamulla jättää lapseni turvallisin mielin hoitopaikkaan, joka on myös valvottu ja varahoitopaikkakin järjestyy tarvittaessa. Joten päättäjät herätkää, ei suuria lapsiryhmiä, vaan kodinomaista perhepäivähoitoa kaikille sitä haluaville.

Onnellinen äiti ja lapset