Lukijoilta

Sauli unohti mistä
hänet on valittu

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö, myöskin Kansallisen Kokoomuksen puheenjohtaja, unohti budjettia laatiessaan mistä vaalipiiristä hänet eduskuntaan on valittu.

Valtatie ykkösen rakentaminen moottoritieksi Paimion-Muurlan välillä olisi tarvinnut ensi vuonna 200 miljoonaa markkaa, mutta Saulin kirstusta löytyi 150 miljoonaa. Tämä merkitsee tien valmistumisen siirtymistä ja sitä, että ei muistettu miten tärkeät ovat toimivat tieliikenteen yhteydet Helsinkiin, muihin satamakaupunkeihin ja Venäjälle.

Perustienpidon varat pysynevät tämän vuoden tasolla. Tiepiiri on arvioinut voivansa pitää pääteiden kunnan nykyisellään, mutta alemman tieverkon kunto tulee alenemaan ja investoinnit jäävät vähäisiksi.

Sosiaali- ja terveyspuoli saa eniten "nappeja" eli ei oota. Turun yliopistollisen keskussairaalan 145 miljoonan investoinnit eivät mahtuneet listalle, ei vuoteen 2002 saakka ainakaan. Ehkäpä sitten 2003. Koko Suomessa ei vuosina 1999-2002 aloiteta ainuttakaan sosiaali- ja terveyspuolen rakennushanketta, jotka maksavat yli 25 miljoonaa markkaa. "Pienempiä" hankkeita varten on saatu sentään ensi vuodeksi 520 miljoonaa markkaa, josta Länsi-Suomen lääni saa aloitusvaltuudet yhteensä 195 miljoonan markan hankkeille.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Viime vuonna tehtiin ensi vuoden ennakkopäätöksiä läänissä 295 miljoonan markan verran, josta Varsinais-Suomen osuus oli 75 miljoonaa markkaa. Ensi vuodeksi Varsinais-Suomi sai aloitusvaltuudet 45 miljoonan markan hankkeille. Tosiasiallisesti jaettavaa tulee olemaan maakunnassa vain 25 miljoonaa markkaa, sillä hankkeita aikaistettiin jo tälle vuodelle 20 miljoonalla markalla.

Kuntamme aloittaa ensi vuonna uuden päiväkotihankkeen, ja ministeri Niinistön viime vaalien kotiseudulla pitäisi rakentaa 20 miljoonaa markkaa maksava Salon läntinen terveysasema. Taisi Sauli unohtaa mistä hänet on "Helsingin herraksi valittu".

Janne Aso
kunnanhallituksen ja
kunnanvaltuuston jäsen
Tyksin johtokunnan varajäsen
Piikkiö