Lukijoilta

Lapsi tarvitsee lapsuuden

TS/Pekka Hannila<br />Eurooppalainen koulunkäyntimalli ei sovellu Suomeen, toteaa kirjoittaja Jukka Mikkolalle (kuvassa).
TS/Pekka Hannila
Eurooppalainen koulunkäyntimalli ei sovellu Suomeen, toteaa kirjoittaja Jukka Mikkolalle (kuvassa).

Kansanedustaja Jukka Mikkolan (sd) mielestä kouluun pitäisi Suomessakin mennä 6-vuotiaana. Hän katsoo, että yleiseurooppalainen tapa pitäisi ottaa käyttöön myös Suomessa. Lisäksi hänen mielestään ammattiin valmistutaan liian vanhana!

Ehdotus on kovaa tekstiä. Jukka Mikkolalla ei ole ilmeisesti ollut vähään aikaan 6-vuotiaita perheessä tai sitten hän ei muuten tunne lasten maailmaa.

Meillä on Suomessa lapsilla sentään onnellinen lapsuus siinä mielessä, ettei aikuisten maailmaan ja tähän jatkuvaan oravanpyöräkierteeseen tarvitse mennä sentään vielä 6-vuotiaana.

Valmistutaan vanhana ammattiin! - Pitäisikö kortistoon siirtyä vieläkin aikaisemmin, kun nykyisillekään - jopa akateemisesti koulutetuille ja valmistuneille ei löydy töitä.

Jukka Mikkola voisi tarkemmin tutustua eurooppalaiseen kulttuuriin sikäli, että ymmärtäisi, että Ranskassa, Saksassa, Englannissa ja Espanjassa esimerkiksi äidit ovat kotona tai sitten isoäidit hoitavat lapsia, mikäli äiti on töissä.

Lapset viedään autoilla kouluun ja haetaan puolen päivän aikaan kotiin lounaalle.Vietetyn siestan ( 2-3 tuntia) jälkeen lapset viedään taas uudelleen kouluun ja haetaan klo 16-17 maissa. Illallinen, jota näissä maissa vielä arvotetaan, syödään perheen kanssa hitaasti ja hartaasti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mikäli nyt suomalaiset lapset joutuisivat kouluun 6-vuotiaana - se tietäisi näille pikku ressukoille avainta kaulaan ja yksinäisiä iltapäiviä ja äidin odotusta työpaikalta. Nykyään kun "mummotkin" ovat vielä työelämässä kiinni.

Lapset kyllä kehittyvät aikaisemmin kuin ennen, mutta lapsuus täytyy suoda nykypäivän lapsillekin! Se mikä sopii Ranskaan, ei sovi meille tältä osin. Nykypäivän äiti Suomessa on enimmäkseen töissä ja lapsen etuja on ajettava siihen suuntaan, että hoitopaikka ja lämmin ruoka järjestyy lapselle päivittäin. 6-vuotias ei ole kypsä ottamaan itsestään vastuuta. Toinen asia on jos me myös äiteinä jäämme kotiin hoitamaan, ruokkimaan ja huolehtimaan lapsistamme.

Tätä saavutettua etua ei saa ottaa lapsilta pois. Lapsuus on ainutkertainen - tämä Jukka Mikkolallekin tiedoksi, että vasta 7-vuotiaana kouluun. Lapsuus tulee säilyttää ennallaan - kouluja ehtii käydä ihan tarpeeksi elämänsä aikana..

Lapsuus tulee
säilyttää ennallaan