Lukijoilta

Hirvikantaa
harvennettava

Veikko Wahlroos/Timo Harju<br />Nyt pitää ehdottomasti ottaa järki käteen ja ruveta harventamaan kovalla kädellä hirvikantaa, toteaa kirjoittaja.
Veikko Wahlroos/Timo Harju
Nyt pitää ehdottomasti ottaa järki käteen ja ruveta harventamaan kovalla kädellä hirvikantaa, toteaa kirjoittaja.

Uskomatonta miten paljon saamme lukea hirvionnettomuuksista, kuolemaatuottavista hirvien aiheuttamista onnettomuuksista ja kuinka hirvittävän paljon on sattunut pienempiä ja läheltä piti tilanteita.

Eräänkin ammattiautoilijan ja jatkuvasti tien päällä liikkuvan henkilön kertoman mukaan kevään jälkeen kymmenkunta hirvitörmäystä on ollut lähellä. Vielä on henki säilynyt, hän kertoi.

Uskomattominta asiassa on se, että poliisi vain varottelee ajamaan hiljempää hämärällä. Ei merkitse tämän kesän ja kevään ihmisten henkien menetykset mitään. Nyt pitää ehdottomasti ottaa järki käteen ja ruveta harventamaan kovalla kädellä hirvikantaa.

Kumpi on arvokkaampi hirven henki vai ihmisen. Surkuhupaisaa on kun kaupungeissakin varoitellaan puistojen kohdalla noudattamaan varovaisuutta, kun hirvet ovat tulleet jo keskelle kaupunkia.

Kuka on vastuussa hirvivahingoista ja hirvien kaatamisesta, voiko kukaan kertoa. Eikö asioita saada tärkeysjärjestykseen. Hirvikannan harventamisella taitaa olla jo todellinen kiire, koska ihmiskunta harvenee hirvien ehdoilla.

Kuka on vastuussa
näistä asioista