Lukijoilta

Maalaisjärkeä
eläinsuojeluun

Osallistuin 3.-5.8. Mynämäellä saksanpaimenkoiraliiton järjestämille koulutus- ja seminaaripäiville. Päiville osallistui 150 vartio- ja suojelukoiraa, mm. puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen vartiokoiria. Avajaispäivänä tilaisuutta "terrorisoitiin" yllättävällä tavalla.

Anja Eerikäinen ja kansanedustaja Marjaana Koskinen ryntäsivät paikalle ja esittivät hyvin omintakeisen vaatimuksen, että koirat olisi pantava liekanaruun läheisen metsikön reunaan. Vaatimustaan he tehostivat "eerikäismäiseen" tapaan räyhäten ja leimaten meidät kaikki rikollisiksi eläinrääkkääjiksi.

Me osallistujat - jo ammatissammekin koirien kanssa työskentelevät - olimme ns. ällikällä lyötyjä. Emmekö muka osaa työtämme! Vaatimus koirien viemisestä liekanaruun oli järjetön, koska koirat olivat vartio- ja suojelukoiria ja näin ollen seuraukset olisivat olleet katastrofaaliset. Sitä paitsi Mynämäen eläinlääkäri oli jo käynyt paikalla ja todennut olosuhteet asiallisiksi.

Emme siis noudattaneet Eerikäisen ja Koskisen käskyä, vaan kutsuimme paikalle Suomen eläinsuojeluyhdistyksen valvojan Olavi Mäenpään, joka suhtautui tilanteeseen asiallisesti - siitä hänelle kiitos.

Kiitokset haluan lausua myös paikalla käyneelle liikkuvan poliisin partiolle ja erityisesti partionjohtaja ylikonstaapeli Jorma Penttilälle asiallisesta suhtautumisesta tilanteeseen. Näin koulutus- ja seminaaripäivämme saivat jatkua normaalisti.

Koulutuspäiville
osallistunut