Lukijoilta

Rahan tähden
kansanedustajaksi

Kaino Suominen tulkitsi monien tuohtuneita tuntoja esittämällä kansan äänellä haisevan vastalauseensa Törnqvistin hullunrohkeaan aloitteeseen edustajien palkankorotuksesta. Mahtoiko peräti ollakin ko. edustajan ensimmäinen aloite istuntokaudella?

Puhemiehen kakkosjakkaralle päästyään Törnqvist lienee korottanut itsensä kultapossukerhon diktaattoriksi esittämään itsekkäitä vaatimuksiaan kansalle. Juuri nyt kun käydään kiistaa Meppien kohtuuttomista palkkioista hänellä on otsaa muistuttaa, että rahan tähdenhän kansaa edustamaan pyritäänkin!

Toivonpa tosiaan, että kansa vaaleissa päästää hänet moisesta palkkakuopasta vapaille markkinoille isottelemaan. Kansanedustajuus on vapaaehtoinen luottamustoimi, jossa ei ole tarkoitus pyrkiä rikastumaan.

Tehköön kukin siellä aikansa peeärrää myös itselleen, mutta leipääntymään sinne ei sovi pyrkiä. Mielestäni olisi oikein ja luonnollista, että 200:n kansanedustajan määrästä automaattisesti vähennettäisiin ne, jotka pääsevät Strasbourgiin (rikastumaan?).

Hyväkin puhumaan!