Lukijoilta

Kevytliikenne turvallisemmaksi

Kaupunkimme kevyenliikenteen turvallisuuteen tulisi kiinnittää enemmän huomiota. Suosittelisin kaikille autoilijoille, että kaivaisivat polkupyörät varastosta edes päiväksi ja lähtisivät kaupungin liikenteeseen. Sen jälkeen varovaisuus pyöräilijöitä ja muita tienkäyttäjiä kohtaan saisi oikeammat mittasuhteet.

Painavimman sanan osoitan kuitenkin TLO:n liikennöitsijöille, liikennelain määrämät asetukset koskevat myös teitä ja järjenkäyttö liikenteessä on sallittua, jopa suotavaa. Laki sanoo, että suojatielle astuvaa tai jo siellä kulkevaa tulee ja pitää väistää.

Olin tiistaina 7.7 bussissa nro 15, joka kääntyi Aurasillalta oikealle, jolloin jalankulkijoilla paloi vihreä valo -jonka pitäisi osoittaa tien ylityksen olevan turvallista- tietä ylittämässä ollut pyörätuolissa oleva henkilö ei päässyt heti alta pois, etupyörien ottaessa kiinni katukivetykseen.

Bussikuski luuli tien olevan vapaa ja sivupeiliin vilkaisematta jatkoi matkaa seurauksella, että bussin peräpää tönäisi pyörätuolissa olleen nurin jalkakäytävälle.

Kuski kuuli kolahduksen ja katsoi jopa unohduksiin jäänyttä peiliä ja jatkoi matkaansa hiljentämättä edes vauhtiaan.

Joten olisiko mahdollista, että huomioisitte muutkin tienkäyttäjät sopeuttamalla nopeutenne muun liikenteen mukaisiksi, sillä isomman oikeutta ei tietääkseni liikennelakikaan salli.

Käytöksestänne tuohtunut