Lukijoilta

Kuttulan toimet
on tutkittava

Avasin sattumalta television tiistaina 19.5. Rikosraportin aikaan ja jäin seuraamaan dokumenttia Kuttulan huostaanottokodista. Sana vastenmielinen on mielestäni liian laimea ilmaus kyseisestä taltioinnista, mutta toisaalta olen tyytyväinen siitä, että se julkaistiin.

Vuosien varrella Kuttulassa asuvat lapset ovat useaan otteeseen yrittäneet saada äänensä kuuluville siitä mitä laitoksen sisällä tapahtuu. Rikosraportissa näytetty video oli 12 vuotta vanha. Ihmetyttää kuinka pitäviä todisteita tarvitaan jos tämäkään ei vielä riitä.

Videon oli kuvannut Kuttulan johtajan oma poika ja hän on kertonut sen olevan vitsailua ja normaalia teurastusta opetuskäyttöön. Yhdyn Anja Eerikäisen mielipiteeseen siinä, että toiminnalla ei ollut mitään tekemistä normaalin teurastuksen kanssa, vaan se oli huvittelua eläinten kärsimyksellä.

Olen samaa mieltä myös siitä, että asiat täytyy tutkia perin pohjin. Jo nähtyjä todisteita ei saa kuitenkaan unohtaa. On itsestään selvää, että Kuttulan väki tulee puolustamaan tekojaan oikeutetuiksi, onhan niin jo tapahtunutkin.

Tuntuu hullulta ajatella, että lapsi, joka joudutaan huostaanottamaan saisi vakaan pohjan elämälleen paikassa jossa nyt nähty on arkipäivää. Vielä hullummalta tuntuu se, että tästä toiminnasta maksetaan yli miljoona markkaa kuukaudessa.

Emme valitettavasti pysty muuttamaan menneitä, mutta toivottavasti voimme vaikuttaa siihen mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Toimiluvan menettäminen tai ikuinen eläimenpitokielto eivät ole riittäviä rangaistuksia.

Oma kiitokseni Anja Eerikäiselle. Olet jälleen kerran puolustanut avuttomia eläimiä.

Sinulle, sosiaali- ja terveysministeri, haluaisin sanoa, että tällaisessa tilanteessa lapset ovat avuttomia ja tarvitsevat sinua puolustamaan itseään.

Tiia