Lukijoilta

Etuajo-oikeus eri asia
kuin päälleajo-oikeus

Vastaus Matti Salakan kirjoitukseen Autolla ajo vaatii myös malttia (TS 24.5.). Tiedoksi, että etuajo-oikeus ei tarkoita samaa kuin päälleajo-oikeus. Jos palataan vapunpäivän tapahtumiin, ajelin Ruissalosta Turkuun päin laillisella nopeudella, kun syöksyit täysin yllättäen Kansanpuistontieltä eteeni sivuille katsomatta valtavalla vauhdilla. Jouduin tekemään paniikkijarrutuksen ja se mitä sinä kutsuit kevätjuhlaliikkeeksi taisi olla taidokkaasti tehty väistöliike, jonka ansiosta vältyttiin kolarilta ja henkilövahingoilta. Kaikkien onneksi autoni on varustettu ABS-jarruilla.

Mitä käsimerkkeihin tulee, niin myönnän että autostani taidettiin niitä sinulle kerran näyttää, mutta vasta sen jälkeen kun olit nuollut puskuriani ja käyttänyt äänitorvea hyvin mallikkaasti. Kuvailemastasi voimanmittelöstä totean, ettei minun tarvitse kilpailla minkään 60-luvun Volkswagen kuplan kanssa, sillä lopputuloksen me kaikki varmasti tiedämme.

Koska alkuperäinen kirjoitukseni koski Aurakadulla 16.5. järjestettyä laitonta mielenosoitusta, niin toivotankin kaikki sitä koskevat vastineet tervetulleiksi - en häpeä mielipiteitäni.

Pasi Venho
Vee-12